АНДРИЈА МАНДИЋ: Док се у Сребреници мире Срби и Бошњаци, у Црној Гори Мило Ђукановић их дели и свађа

Novosti online

16. 05. 2021. у 16:26

ТАЧНО пре месец дана у Сребреници је формирана власт коју чине 15 одборника српских и шест одборника бошњачких странака, пише председик НСД Андрија Мандић.

АНДРИЈА МАНДИЋ: Док се у Сребреници мире Срби и Бошњаци, у Црној Гори Мило Ђукановић их дели и свађа

Фото Танјуг / АП

Његов ауторски текст преносимо у целости.

Бошњаци су наступили на изборима у коалицији "Моја адреса – Сребреница" и њихови гласови нису били потребни за успостављање нове власти јер Скупштина Сребренице броји укупно 21. одборника.

Међутим, у циљу помирења, постигнут је историјски договор. Веома је важно што је овај договор постигнут. Гарантовано, није било лако ни Србима, ни Бошњацима јер је грађански рат оставио тешке ране на обе стране, али ово је једини пут ка помирењу и шанса за даљи заједнички живот.

Док се дешавају помирења између Срба и Бошњака, између рођака жртава из Сребренице и Братунца, у Црној Гори Демократска партија социјалиста са сателитима покушава да завади Србе и Бошњаке, а само са једним циљем - да покуша да се врати на власт и настави даљу пљачку Црне Горе.

Док се у Сребреници увелико формирају мултиетнички органи власти, ДПС са политичким привесцима пише нове резолуције.

Као што смо у нашем писму истакли, наше опредељење да у Влади Црне Горе треба своје место да заузму аутентични представници и политичке партије Бошњака и Албанаца је искрено и непромењиво.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)