ЦРНЕ ВЕСТИ ЗА МИЛА ЂУКАНОВИЋА: Андрија Мандић се укључио у јутарњи програм и открио о чему се ради (ВИДЕО)

Novosti online

08. 05. 2021. у 15:32

ЛИДЕР демократског фронта Црне Горе Андрија Мандић истиче да ће сутра ујутру Марко Ковачевић бити изабран за градоначелника. Он додаје да је сигуран да ће, већину на власти чинити млади и одговорни људи који ће "повезати покидане нити у Никшићу".

ЦРНЕ ВЕСТИ ЗА МИЛА ЂУКАНОВИЋА: Андрија Мандић се укључио у јутарњи програм и открио о чему се ради (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин ТВ Пинк

- Договор је постигнут у потпуности, и у понедељак у осам сати ујутру ће Марко Ковачевић бити изабран за градоначелника Никшића. Ми смо веома задовољни што ћемо бити у прилици што ћемо тако да конституишемо власт у Никшићу коју ће доминантно чинити млади и одговорни људи, који ће бити у прилици да у времену које је пред њима повежу покидане нити града који је био град челика и пива, и партнера из Републике Србије - рекао је Мандић.

Он истиче да је садашња опозиција склона екстремизовању политичке сцене и да улажу велики напор како би дестабилизовали тренутну политичку и владајућу већину.

- Садашња опозиција, посебно демократе, су доста екстремизовали политичку сцену и улажу велике напоре како би дестабилизовали власт и владајућу већину. Они користе сваку слабост, да би наметнули своје ружне логике, дотирање путева, екстренизацију на сваком месту. Избори у Никшићу су важни јер је тамо владао ДПС дуги низ година, а Ниш је тада сто одсто била на страни Мила Ђукановића. У Нерцег Новом, је друга прича, јер је доста Срба, потребно је да само сутра тамо одбранимо оно што смо имали 2017. године, како би показали колики је тренд пад екстремистичке партије, која је екстремизована у антисрпском правцу - додао је Мандић за ТВ Пинк.

Историчар професор доктор Александар Раковић потврђује да је црногорски ДПС покушао да екстремизује власт, као и то, да они немају историјски идентитет, већ да су морали да га позајме од других, што је у овом случају Хрватска.

- Свакако ће бити конституисана власт у Херцег Новом, која ће бити српска, јер је то српска власт. У свим тим општинама Боке, Срби су конституисали власт, питање је само како ће бити распоређене снаге. ДПС остаје опозициона власт, која је до краја све екстремизовала. Они немају историјски идентитет, осим оног који може да позајми од других, а они су то пригрлили од Хрвата. Видимо те застрашујуће пароле, а Срби су у овом моменту главни гости на приморју, а овамо их нападају - рекао је Раковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

НОВАК У ЗАГРЉАЈУ ЈЕЦИНЕ СУПАРНИЦЕ: Због овог сусрета горе мреже - Сан се данас остварио (ФОТО)