КАНДИЋ ИМАО 1,2 ПРОМИЛА АЛКОХОЛА: Нови детаљи судара који је изазвао возач ''мерцедеса'' у власништву Владе ЦГ - испитује се ко је возио

М.С.

06. 05. 2021. у 23:55

ЗАМЕНИК генералног секретара Владе Црне Горе Никола Кандић у ноћи удеса, 2. маја ове године у Подгорици, имао је током алкотестирања 1,2 промила алкохола у крви.

КАНДИЋ ИМАО 1,2 ПРОМИЛА АЛКОХОЛА: Нови детаљи судара који је изазвао возач мерцедеса у власништву Владе ЦГ - испитује се ко је возио

Фото: М.С.

Екипи за увиђаје ЦБ Подгорица казао је да он није управљао службеним аутомобилом Владе ''мерцедес'' у удесу 2. маја у 20,11 часова на раскрсници Булевара Сердара Јола Пилетића, улице Јована Томашевића и улице Париске комуне у Подгорици, саопштила је Управа полиције Црне Горе, поводом догађаја који данима таласа црногорску јавност.

- Возач те ноћи није могао бити ухапшен јер по основу Закона о безбедности саобраћаја на путевима "није утврђено ко је управљао возилом Владе у тренутку саобраћајне незгоде". Напомињемо да је извиђајани поступак у току и неопходно је поштовати презумпцију невиности свих учесника у овом догађају - наводи се у саопштењу, кажу из полиције и наводе да је после судара Кандићев сапутник у Владином аутомобилу Алекса Ћировић полицији те ноћи казао да је он управљао возилом.

Кандић је према полицијском саопштењу након 10 минута од започетог извиђаја дошао на место саобраћајне незгоде и изјавио да он није управљао''мерцедесом''. Службеници саобраћајне полиције су алкотестирали сва лица затечена на лицу мјеста а не како се наводи у службеним просторијама полиције. Установљено је да А.Ћ. има 0.1 промила алкохла у организму, а кандић, Н.К. 1,2 промила алкохола у организму док  Д.П., који је уорављао другима утомобилом није имао алкохола у организму, саопштила је полиција, која истиче да је полиција затекла оба возила са видно истакнутим регистарским ознакама, а по изјавама учесника саобраћајне незгоде, као и изјавама четири сведока, на лицу места нису мењане регистарске ознаке на наведеним возилма. 

 
ПРЕМИЈЕР

- Имам информације да су два полицајца вршили одређене активности са породицом Поповић и покушали да утичу на одвијање поступка након саобраћајне незгоде у којој је учествовао и службени аутомобил Владе који је задужио заменик генералног секретара Владе Никола Кандић - осврнуо се на овај догађај премијер Здравко Кривокапић , који је нагласио да је оно што се десило Кандићу "непримерено" што је на нерадни дан у незгоди учествовало службено возило Владе.

- Нико не може кориситити службена возила викедном и возила морају бити паркирана после завршетна радних обавеза. Поступак је у току, и не могу да прејудицирам ствари. Ако је све тачно, санкције ће бити свима презентоване на најбољи могући начин. Као што ви сада имате став да је Управа полиције покушала нешто да заташка, ја имам сасвим другачији. Имам информације да су два службеника полиције вршили одређене активности директно са породицом Поповић и желели да утичу на другачији начин одвијања овог поступка - казао је Кривокапић, који је навео да не зна је ли Кандић возио аутомобил, али да је "чуо да није".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)