МАЊИ РАЧУНИ ЗА СТРУЈУ: У новом пакету Владе погодности за око 100.000 грађана

З. З.

06. 05. 2021. у 08:25

ЗА разлику од претходног пакет,а када су пензионери и незапослени добили једнократну новчану помоћ од 50 и 100 евра, у најновијем сету мера, Влада се определила да помогне, али кроз субвенционисање рачуна за струју.

МАЊИ РАЧУНИ ЗА СТРУЈУ: У новом пакету Владе погодности за око 100.000 грађана

Фото В. Кадић

Према тој одлуци пензионерима чије је примање ниже од минималца односно 222 евра, или незапосленима који су били на евиденцији Завода за запошљавање на крају 2020. остварају право да им рачун за струју буде умањен за април, мај, јун 40 одсто. Услов је да се бројило води на корисника те помоћи.

Као и прошлог пута, када је Влада крајем јануара усвојила сет мера за ублажавање последица корона-кризе, процене су да ће кроз овај вид помоћи, односно умањење рачуна за струју, бити обухваћено укупно 100.000 грађана.

ПОДЕЛА ТЕРЕТА КРИЗЕ

О ТАЧНОМ броју субвенционисаних рачуна за електричну енергију јавност ће бити обавештена након што Фонд ПИО и ЗЗЗЦГ доставе тачан број људи са евиденција на која се односе мере Владе Црне Горе за II квартал. ЕПЦГ овим мерама које реализује у сарадњи са Министарством финансија Владе Црне Горе показује одговорност и пружа руку грађанима да заједно поделе терет кризе.

У Електропривреди уверавају да ће поступати по одлуци извршне власти и да ће већ на рачуне за април, који ће почети да се деле око 10. маја, обрачунати попусте за све потрошаче који имају право на умањење.

Из Завода за запошљавање још нису саопштени подаци колико ће незапослених остварити право на умањење рачуна за струју, али ако се узме статистика од претходног пута када су добијали 100 евра, онда се ради о 40.000 пријављених на бироима рада. У крајњем можда и бројка не буде толика јер је услов да се бројило води на тог незапосленог.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)