ЗАВРШНИ УДАРАЦ ЗА ДПС: Носилац листе Демократа Стеван Катић, уочи локалних избора заказаних за 9. мај у Херцег Новом

В. ВУЈНОВИЋ

06. 05. 2021. у 07:39

СВИ су сагласни да је атмосфера у Херцег Новом пред локалне изборе заказане за 9. мај другачија него у Никшићу, али и у другим градовима Црне Горе.

ЗАВРШНИ УДАРАЦ ЗА ДПС: Носилац листе Демократа Стеван Катић, уочи локалних избора заказаних за 9. мај у Херцег Новом

Фото Танјуг

То је последица чињенице да су у овом граду ДПС и Мило Ђукановић побеђивани када се то ретко где у Црној Гори дешавало, сматра и председник града Стеван Катић, носилац листе Демократа који у Херцег Новом имају слоган "Ни лево ни десно, правац Нови".

- Очекујем и током кампање и како се ситуација буде развијала један убедљив резултат, јер су избори у Херцег Новом важни, да се баш у овом граду зада завршни ударац ДПС-у јер је та партија и претходно овде често доживљавала поразе - каже Катић.

- Сада би требало да их баш овде сведемо на статистичку грешку. То је кључно како би се генерално на политичкој сцени Црне Горе искристалисао јасан однос снага и како би дефинитивно и Херцег Нови и Црна Гора кренули да се развијају.

ЛОШЕ ПРИВАТИЗАЦИЈЕ

Стеван Катић, Фото В. Вујновић

ХЕРЦЕГНОВСКУ привреду уништиле су лоше приватизације, град је постао жртва политике ДПС оставши без "Поморског саобраћаја", "Првоборца", "Бродоградилишта", ХТП "Бока", неизвесним статусом Болнице "Мељине".

- Већ смо од ресорних министарстава тражили да се што пре уђе у раскиде тих уговора, превасходно ка Болници "Мељине" и ХТП "Бока". Институт морамо чувати да остане бренд и Херцег Новог и Црне Горе, тако да се не размишља о поновном поступку приватизације, већ о неком другом начину да држава помогне да се подигне квалитет услуге - каже Катић.

Резултати избора на државном нивоу, за четири године, биће "пресликани" резултати мајских избора у Херцег Новом, сматрају многи, а саговорник "Новости" верује да због тога херцегновски избори јесу кључни.

- Резултат у Новоме ће се сигурно одразити и на укупну политичку слику у Црној Гори.

Сигуран сам већ сада, на основу показатаља које свакодневно добијамо, да ћемо имати ДПС као што сте имали у Србији СПС након оних октобарских промена, после којих они нису више никада могли да пређу неких десетак посто - додаје Катић.

У Херцег Новом ДПС није био на власти од 2000. године и то је град на неки начин "плаћао", па је и постао највећа жртва погрешних потеза власти у држави током протекле две деценије.

Од 2017. од када тече мандат у коме Стеван Катић обавља функцију председника Општине, грађани памте ситуације у којима је реаговао јавно и оштро исказујући неслагање са појединим одлукама Владе. За минуле четири године реализовано је више од 200 пројеката, упркос томе што ситуација није била најбоља и изостајала је подршка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је данас да се он не бори ни за Владимира Путина, ни за Џозефа Бајдена, већ за грађане Србије и државу Србију, и да га не интересује шта имају да му поруче страни лидери, већ да гледа да у овим тренуцима Србија не буде на њиховом удару.

28. 09. 2022. у 13:20

Коментари (0)

КИША ЈЕ ПАДАЛА НА КРСТОВДАН: Шта то значи по народним веровањима