АЏИЋ ПОРИЧЕ НЕДОЛИЧНО ПОНАШАЊЕ: Црногорска полиција расветљава инцидент на прагу храма у Котору

В. КАДИЋ

04. 05. 2021. у 21:17

КО је предводио руљу у Котору у ноћи између 2. и 3. маја која је скрнавила Цркву Светог Николе у Котору и вређала Ивану Кривокапић, супругу свештеника Немање Кривокапића - још није познато.

АЏИЋ ПОРИЧЕ НЕДОЛИЧНО ПОНАШАЊЕ: Црногорска полиција расветљава инцидент на прагу храма у Котору

Црква Светог Николе у Старом граду / Фото Скала радио

Прва информација била је да је то учинио одборник ДПС Данило Аџић, ватерполиста Приморца, да би нешто касније његов адвокат Мирела Ћирковића одбацила те тврдње.

- Аџић није предводио никакву руљу нити уринирао по Цркви Светог Николе у Котору, већ је то био обичан пролазник - саопштила је Ћирковићева, подсећајући на то да је Аџић верник и да је крштен баш у тој цркви, па и да је у рођачким односом са свештенством те цркве.

Најмање четири особе вређале су супругу которског свештеника Кривокапића, након што их је упозорила на недолично понашање. Наводно се ради о Милошу Банићевићу, некадашњем фудбалеру Бокеља, и Данијелу Кривокапићу, каратисти. Прича се да су ти Которани уринирали на улазним вратима Цркве Светог Николе у Старом граду, а када их је попадија са прозора парохијског дома критиковала због тога, почели су да је вређају на националној основи, а потом побегли.

Из Управе полиције саопштено је да патрола на лице места упућена одмах након пријаве.

- Након објављеног разговора и предоченог снимка утврђено је да су на тргу биле присутне четири особе - наводе у полицији.

Поводом овог скандала огласио се "Михољски збор", који је најоштрије осудио скрнављење Цркве Светог Николе у Котору, које је како истичу, праћено бруталним мизогиним увредама и вређањем на националној и верској основи Иване Кривокапић, поштоване и угледне которске попадије.

Ово удружење подсећа и да је пре неколико месеци на зиду истог храма у Котору исписан графит непримерене садржине који је циљао рушење складног суживота грађана Црне Горе.

ИЗБОР, ПА ПОТПИС

ПРЕМИЈЕР Кривокапић поручио је у уторак да уговор државе са СПЦ неће изаћи из оквира Устава и закона Црне Горе.

Он се претходно заложио да овај акт буде потписан након избора новог митрополита црногорско-приморског. Овај предлог поздравио је и потпредседник Дритан Абазовић и затражио да се акт објави пре чина потписивања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Zvoncica

05.05.2021. 00:01

Treba pustiti policiju i tužilaštvo da rade svoj posao, tačno. Ali treba i objektivno istupati u javnosti. Mirela Ćirković jeste advokat ali i rodjena mati Danila Adžića, pa je malo verovatno da se pristrasnost i objektivnost može očekivati u tom delu..