ПРЕТЊЕ СЕ ГОМИЛАЈУ: Напади на званичнике и из иницијативе "21. мај", траже да се одузму држављанства Братићевој и Лепосавићу

В. КАДИЋ

29. 04. 2021. у 22:29

ЗБОГ претњи и угрожености живота премијер, потпредседник Владе Црне Горе и неколико министара добили су лична обезбеђења! Председник Здравко Кривокапић признао је да је и он добијао претеће поруке од криминалних кланова, а да је број чланова обезбеђења и потпредседника Владе Дритана Абазовића повећан због озбиљних претњи које добија.

ПРЕТЊЕ СЕ ГОМИЛАЈУ: Напади на званичнике и из иницијативе 21. мај, траже да се одузму држављанства Братићевој и Лепосавићу

Љубомир Филиповић / Фото Твитер

Министарка просвете, културе, науке и спорта Весна Братић и министар правде, људских и мањинских права Владимир Лепосавић након што су преживели разне претње, вулгарне фото-монтаже на друштвеним мрежама, и даље се налазе на удару црногорских националних екстремиста и шовиниста.

Грађанска иницијатива "21. мај" око које су се окупили најгрлатији антисрби, најавила је да ће покренути иницијативу за одузимање држављанства министарки Братић и министру Лепосавићу!

Извршни директор Грађанске иницијативе Љубомир Филиповић каже да ће он на органима те невладине организације кандидовати тему покретања иницијативе за одузимање држављанства "у складу са чланом 24. Закона о држављанству Црне Горе".

- Као предуслов се мора утврдити да ли двоје министара имају држављанство друге државе као што се тврди. Осим тога, држим да су својим понашањем и деловањем угрозили виталне националне интересе и да им се овим, уз испуњавање првог услова, по сили закона мора одузети држављанство, како то дефинише поменути члан поменутог закона - казао је Филиповић.

Нико од црногорских националиста и такозваних комита и патриота није осудио позив на линч министарке Братић, који готово свакодневно пласирају вулгарне фото-монтаже на друштвеним мрежама.

Цела влада је дигла глас у знак подршке министарки Братић, угледној чланици домаће и светске академске заједнице. Позвани су надлежни на адекватну реакцију на овај и сличне случајеве.

- Патриотизам и брига за народ и државу, показују се добрим делима, а не речима насиља и увредама. Дубоко верујемо да ће традиционалне, темељне вредности на којима почива Црна Гора надјачати све мржње и поделе, а да наш јавни простор неће бити полигон претњи и увреда - истиче се у реаговању Владе Црне Горе.

ОТЦЕПИТИ ЦЕТИЊЕ

ГРАЂАНСКА иницијатива "21. мај" предаће ових дана Скупштини Црне Горе петицију за покретање поступка организовања референдума о отцепљењу Цетиња од остатка Црне Горе! На овај корак су се одлучили због тога што, како кажу, данашња Црна Гора није она за коју су се борили.

- Ових дана смо сведоци да великосрпска влада у Подгорици спроводи ону исту политику која је пре сто година радила на поништавању црногорског имена и идентитета - поручују из ГИ "21. мај", додајући да ће направити Црну Гору "по свом укусу, колика год била".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)