АНАЛИТИЧАР ПРЕДРАГ КАЛЕЗИЋ: Тријумвират Ђукановић, Брајовић и Коњевић нема потенцијал да успе

Novosti online

25. 04. 2021. у 08:23

АПСОЛУТНО је неприхватљиво да Мило Ђукановић буде на челу суверенистичке групације у Црној Гори, јер патриотска и суверенистичка идеја никада није искрено била идеја која је становала у програмима Ђукановићевог ДПС-а. Ово кажем са позиције изворног црногорског суверенисте који је васпитаван и изграђен као личност у духу црногорске традиције и почетком деведесетих подржавао сам Либерални савез Црне Горе. То је учествујући у емисији Патриотске игре на Телевизији А1 рекао политички аналитичар Предраг Калезић.

АНАЛИТИЧАР ПРЕДРАГ КАЛЕЗИЋ: Тријумвират Ђукановић, Брајовић и Коњевић нема потенцијал да успе

Фото: Јутјуб/Принтскрин

Калезић тврди да политички тријумвират који се покушава успоставити на челу суверенистичке групације, а који чине Ђукановић, Брајовић и Коњевић нема потенцијал да успе и оснажи своју групацију у црногорској политици. Они не могу предводити црногорски блок и зато очекујем кораке и иницијативе за формирање нових опција на тој страни спектра, рекао је Калезић.

Афера функционерских станова је отужна слика бившег режима

Калезић каже да је ДПС користио намештења својих функционера у сврху остварења њихових личних интереса и да пристојан човјек такву праксу не разуме. Он је у емисији показао документ који је послужио као основа за легализацију расподеле некретнина, а који му је доставио један искрени црногорски патриота. Реч је о Закон о одржавању стамбених зграда преко којег је нађен законски основ за расподелу станова.

Калезић је сагласан да се у случају функционерских станова ради о покушају озакоњења отимачине и да је то случај класичне злоупотребе државних ресурса.

Кривокапић није био прави избор за позицију председника Владе

Тешко је одредити рок трајања Кривокапићеве Владе, али се са сигурношћу може рећи да је та Влада у сталној дефанзиви, саопштио је Калезић. За пет месеци Влада није дала очекиване резултате, она још увек нема полуге владања у својим рукама.

Калезић мисли да је великом броју грађана јасно да Кривокапић нема тај политички хабитус да би могао да води Владу. Он тврди да Здравку Кривокапићу фали политичког знања, одлучности, проницљивости, мудрости и социјалне интелигенције на крају крајева.

Тежину окова Владе на себе је преузео Дритан Абазовић

Калезић сматра да својим деловањем Дритан Абазовић показује да има и политичког шарма, мудрости и политичке храбрости. Абазовић прихвата не себе најшкакљивије ствари и способан је да направи искорак. За Црну Гору би био добар искорак да Абазовић буде биран и за председника Владе.

Односи између Црне Горе и Србије

Упитан о стању односа између Црне Горе и Србије, Калезић каже да су односи између грађана две државе традиционално добри, али да ни у новим околностима после 30. августа политички односи нису поправљени. На констатацију да је за три деценије Ђукановић испратио многе српске председнике и да је можда стигло време да један српски председник испрати Ђукановића у политичку пензију, Калезић је рекао да је за њега кључно то што је пробуђени црногорски грађанин на изборима развластио ДПС Мила Ђукановића.

(Борба.ме)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

FRANKAKREDIT

25.04.2021. 18:48

Pozdrav svima vama, molim vas, ne ako vaša banka odbije dati zajam ovdje je sjajan ideal za vas, želim koristiti ovaj medij da vam kažem o ovom opipljivom svjedočenju. Zajam sam dobio 1. siječnja 2021. preko gospođe Vldimire Franke, dala mi je zajam od 65 000 eura i bio sam sretan. Ako vam treba zajam za vaš najbolji interes, možete ga dobiti po kamatnoj stopi od 3%. Obratite se njezinoj tvrtki e-poštom: {vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com} (WhatsApp: +16014560144)