МУЗИКА СЕ ВРАЋА У КАФАНЕ: Блаже епидемиолошке мере у четири општине, викендом без међуградског саобраћаја, тржни центри раде до 22 сата

И. Д. СТОЈАДИНОВИЋ

24. 04. 2021. у 07:39

У ЦРНОЈ Гори од сада су на снази нове епидемиолошке мере против корона вируса и оне ће наредних седам дана бити нешто блаже. У баштама угоститељских објекта поново је дозвољено извођење музике уживо, а школарци из Никшића, Мојковца, Берана и Колашине, враћају се у учионице.

МУЗИКА СЕ ВРАЋА У КАФАНЕ: Блаже епидемиолошке мере у четири општине, викендом без међуградског саобраћаја, тржни центри раде до 22 сата

Архива

У те четири општине, саопштено је из Владе, мере ће бити ублажене, па ће у складу са новим препорукама Института за јавно здравље бити отворене све васпитно-образовне, а дозвољен је и рад дечјих играоница и то од седам до 20 сати. Додају се да епидемиолошке мере за те општине укључују несметан међуградски саобраћај радним данима, док је радно време фитнес центара и теретана, као и приређивача игара на срећу и кладионица, од седам до 22 сата.

- Угоститељски објекти могу да раде од седам до 23 сата у пуном капацитету - напољу и унутра - уз највише четири особе за столом. Дозвољена су само седећа места, уз дозвољену живу музику у периоду од 18 до 21 сат - наводи се у саопштењу.

Из Владе су казали да је радно време фирми које се баве трговином на мало (тржни центри, штандови и тезге и слично) од седам до 22 сата.

- Једине општине где се задржавају актуелне мере су Пљевља, Шавник и Андријевица - наводе у Влади.

Институт за јавно здравље донео је неколико нових мера које важе на територији целе Црне Горе. То су, како се наводи, извођење живе музике у баштама угоститељских објеката од 18 до 21 сат, при чему и даље важи забрана емитовања музике коришћењем електроакустичне опреме (инструмената, појачала и звучника), као и забрана играња и плеса - каже се у саопштењу.

Из Владе су навели да се дозвољава улазак црногорским држављанима и странцима из Русије, Белорусије, Украјине и Северне Македоније без теста на вирус корона, позитивног резултата серолошког теста - антитела.

- Или доказа да су најмање седам дана пре уласка у Црну Гору вакцинисани са другом дозом вакцине против новог вируса корона - додаје се у саопштењу.

Забрана међуградског саобраћаја викендом остаје на снази на територији целе државе, а и даље је забрањено организовање забавних и рекреативних активности за децу и одрасле на отвореним јавним местима.

НОВА ИСПОРУКА

НЕКОЛИКО десетина хиљада доза руске вакцине "спутњик V" требало би да стигне у Црну Гору из Русије током наредне седмице, најавио је Сергеј Бољевић, члан преговарачког тима за набавку те вакцине. Он је рекао да ће у контингенту бити више од 10.000 доза, а да је план да додатних 200.000 доза буде испоручено током наредна два месеца.

ДУГ ЋЕ ПЛАЋАТИ У РАТАМА

УГОСТИТЕЉИМА, којима је због неплаћених рачуна искључена струја, постигли су договор са "Електропривредом Црне Горе", па су њихови објекти поново прикључени на мрежу.

- Постигли смо договор са ЕПЦГ да сви они којима је искључена електрична енергија буду прикопчани на систем, а да своја дуговања плате у месечним ратама - наводе из НВО "Угоститељи Црне Горе".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

FRANKAKREDIT

25.04.2021. 18:52

Pozdrav svima vama, molim vas, ne ako vaša banka odbije dati zajam ovdje je sjajan ideal za vas, želim koristiti ovaj medij da vam kažem o ovom opipljivom svjedočenju. Zajam sam dobio 1. siječnja 2021. preko gospođe Vldimire Franke, dala mi je zajam od 65 000 eura i bio sam sretan. Ako vam treba zajam za vaš najbolji interes, možete ga dobiti po kamatnoj stopi od 3%. Obratite se njezinoj tvrtki e-poštom: {vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com} (WhatsApp: +16014560144)