ОКОНЧАН ДЕСЕТОМЕСЕЧНИ ШТРАЈК: У највећој ауто-превозничкој фирми на северу Црне Горе опет оживели станични перони

М. СЕКУЛОВИЋ

21. 04. 2021. у 08:36

ПОСЛЕ 10 месеци штрајка у највећој ауто-превозничкој компанији на северу Црне Горе, "Симон војажу" из Берана, отворене су капије аутобуске станице и перони су оживели.

ОКОНЧАН ДЕСЕТОМЕСЕЧНИ ШТРАЈК: У највећој ауто-превозничкој фирми на северу Црне Горе опет оживели станични перони

Фото: M. С.

То је био резултат увођења стечаја у фирми, после мучних дешавања, где су штрајкачи за пропаст оптуживали власника фирме Мехмеда Адровића, али и државне органе, пре свега тужилаштво, за "болећив однос" према Адровићу, који је председник СО Петњица и председник ОО одбора ДПС у том месту.

За стечајног управника у некада угледној компанији именован је Саша Зејак, који је казао да је пописана имовина књиговодствено мање вредна него што су обавезе.

- Књиговодствено имовина "Симон војажа" вредна је 2,17 милиона евра, док су обавезе према дужницима 2,45 милиона евра. Стварно стање биће утврђено током израде листе потраживања - казао је Зејак.

Зејак је истакао да је фирма презадужена, да не постоји могућност реорганизације и да би најбоље решење било - наставак пословања кроз улагања.

УСЛЕДИЛА КРИВИЧНА ПРИЈАВА

ПОСЛЕ неколико месеци штрајка и озбиљних оптужби радника на пословне махинације власника Мехмеда Адровића, уследила је и кривична пријава коју је против њега поднео сувласник компаније, држављанин Луксембурга Симон Бернард, а потом је формиран предмет у Основном државном тужилаштву у Беранама чије је списе преузело СДТ. Бернард тврди да је Адровић злоупотребио положај и овлашћења, фаслификовао исправе, утајио порезе...

- Задовољни смо што је уведен стечај и што је спречена продаја само аутобуске станице. Надамо се да ће доћи до продаје целокупне имовине некоме ко ће уложити новац и наставити да ради - каже представник радника Ненад Радичевић.

 

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)