МИЛО ПОНОВО ПРЕТИ ШУМОМ: Председник Црне Горе жели нове сукобе

В.К.

13. 04. 2021. у 20:44

ДАНАШЊА оцена безбедносне ситуације у Црној Гори је неповољнија него пре годину, али верујем да има основа да Црна Гора сачува стабилност, поручио је Мило Ђукановић, понављајући став партије на чијем је челу – ДПС-а, да ће Црну Гору бранити свим средствима.

МИЛО ПОНОВО ПРЕТИ ШУМОМ: Председник Црне Горе жели нове сукобе

Фото: ТВ ЦГ

- Верујем да ће то моћи да се уради у институцијама државе. Црна Гора је до сада показала капацитет да сачува своју независност, упркос малигним утицајима, првенствено Русије усмереног према ЕУ и САД.

- Апсолутно сам уверен да смо у стању да заштитимо темељне вредности црногорског друштва, апсолутно сам одлучан да бранимо тековине савремене Црне Горе. Ја сматрам да је ова генерација људи који живе у Црној Гори остварила своје животно дело обновом црногорске независности и имамо одговорност да ту тековину сачувамо - навео је Ђукановић.

Како је навео, "у претходних 25 година Црна Гора је показала умеће да сачува мир и мултиетнички склад, упркос претњама тадашње власти у Београду".

- И 2016. смо апсолутно својим способностима спречили државни удар и насилну промену власти ради заустављања пута у НАТО - поручио је Ђукановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)