"КОМИТЕ" НАСТАВЉАЈУ ДА ЗАГОРЧАВАЈУ ЖИВОТ НАРОДУ ЦРНЕ ГОРЕ: Поново људима блокирају магистрални пут, шире корону и не хају за мере (ФОТО)

В. К.

12. 04. 2021. у 18:02

„КОМИТЕ“ су и данас у 16 часова блокирале магистрални пут Никшић –Подгорица у месту Богетићи, а блокада ће трајати све до 20 сати.

КОМИТЕ НАСТАВЉАЈУ ДА ЗАГОРЧАВАЈУ ЖИВОТ НАРОДУ ЦРНЕ ГОРЕ: Поново људима блокирају магистрални пут, шире корону и не хају за мере (ФОТО)

Фото: В. К.

Они су премијеру дали рок да се до данас извине „комитама“ због наводних претњи, а надлежни процесуирају возача службеног возила ПГ-ЦГ301, саопшти ко је био у возилу затамњених стакала, када је дошло до инцидента. Захтевају да се одлука о критеријумима за стицање црногорског држављанства поништи, или да се донесе нова уз учешће суверенистичког блока и представника свих мањинских народа који живе у Црној Гори.

- Блокирали смо магистралу јер смо хтели да покажемо Влади да не може да ради оно што није у складу са Уставом и нашим законима и да на мала врата донесе одлуку којом нашим држављанима у иностранству одузима држављанство и право гласа, а уводи то право грађанима који заиста немају то право. Ми се такође повлачимо на одређено време али ћемо се вратити ако покушају. Тај други пут ће бити другачији јер није до нас, до њих је. Они морају да поведу рачуна о својим делима. Ми не можемо назад. То је суштина свега - рекао је један од присутних Драган Никчевић.

Данашњим окупљањем на Богетићима прекшене су мере Министарства здравља донете у циљу сузбијања вируса корона. „Комите“ не носе заштитне маске и не придружавају се дистанце од два метра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)