АМЕРИКАНЦИ "ПОЛУДЕЛИ" ЗБОГ ИЗЈАВЕ ВЛАДИМИРА ЛЕПОСАВИЋА: Огласила се амбасада, траже поновно посипање пепелом због Сребренице

В. К.

28. 03. 2021. у 19:32

АМБАСАДА Сједињених Америчких Држава у Црној Гори саопштила је да је забринута због коментара који бацају сумњу на то што се догодило у Сребреници 1995. године.

АМЕРИКАНЦИ ПОЛУДЕЛИ ЗБОГ ИЗЈАВЕ ВЛАДИМИРА ЛЕПОСАВИЋА: Огласила се амбасада, траже поновно посипање пепелом због Сребренице

Владимир Лепосавић

- Тражимо јасноћу и надамо се да ће Влада Црне Горе недвосмислено осудити масакр и назвати га онаквим какав је био – геноцид, поручила је Амбасада САД на свом Твитеру.

Министар правде, људских и мањинских права Владимир Лепосавић на седници Скупштине Црне Горе  одлуку Међународног суда за ратне злочине о догађајима у Сребреници, истичући да је она базирана на ставу Хашког трибунала који је, како је оценио, компромитован јер је прикрио доказе о злочинима над Србима на Косову.

- Уопште не могу да признам или не признам догађај о којем немам сазнање. Ја сам спреман да признам да је у у Сребреници учињен злочин геноцида када се то и недсвосмислено утврди. Не знам да ли је постојала геноцидна намера 1995. у Сребреници. Могу само да верујем или не верујем судијама из Хага, било оним који су гласали за ову правну квалификацију, или онима из истог судског већа који су о овом питању заузели или издвојено или посебно мишљење. Хашки трибунал за бившу Југославију, осим што је основан резолуцијом, уместо међународним уговором готово је у потпуности изгубио легитимитет кад је утврђен да су докази известиоца Савета Европе о вађењу и трговини органима цивилних српских жртава на Косовоу уништени у том суду - казао је Лепосавић, што је касније изазвало буру негодовања остатака бившег режима па и самог председника државе Мила Ђукановића. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

МНОГИ ГРЕШЕ - КО ИМА ПРВЕНСТВО? Бурна расправа на интернету - неслагање инструктора вожње и судског вештака