УЗ ВАТРОМЕТ И КРИКЕ ОБЕЛЕЖИЛИ ГОДИШЊИЦУ НАТО БОМБАРДОВАЊА: Скандал у Мојковцу - активисти ДПС прослављали злочине Алијансе! (ФОТО)

М. СЕКУЛОВИЋ

25. 03. 2021. у 19:26

У МОЈКОВЦУ је у среду вече исписана најружнија страница у вишевековној историји града, која је почела да се “гради” још у 13 веку.

УЗ ВАТРОМЕТ И КРИКЕ ОБЕЛЕЖИЛИ ГОДИШЊИЦУ НАТО БОМБАРДОВАЊА: Скандал у Мојковцу - активисти ДПС прослављали злочине Алијансе! (ФОТО)

Фото: Принтскрин

У среду вече, потомци славнх раника са Мојковца, додуше, њих шачица, славили су бомбардовање СРЈ 1999. године! На пасарели, која се још гради, развили су црногорске заставе и уз вратромет и крике, поздрављали су злочине почињене у НАТО агресији!

- Апелујемо на Управу полиције да актере синоћњег окупљања у нашем граду, на још незавршеној пасарели вредној више од два милиона евра, саслуша поводом кршења епидемиолошких мјра и то од стране углавном локалних активиста ДПС-а и њима блиских присталица који ће ускоро и у Мојковцу прећи у ред опозиционих партија. Бројне детонације, бакље, ватромет, а све уз песму и вриску присутних су нам недвосмислено јасне. Они су славили годишњицу почетка НАТО бомбардовања и страдања деце, своје земље, пријатеља, браће, уништавања инфраструктуре и тровања осиромашеним уранијумом од којег смо данас рекордери по броју канцерогених болести, а не успех наших спортиста за шта су имали времена - огласиио се јуче Општински одбор СНП Мојковца.

Из СНП Мојковца истичу да ове сцене подсећају на 1941. годину када су на Цетињу дочекивани окупатори и када је сазвана Петровданска скупштина, а на коју су праве патриоте у Црној Гори дале одговор са пушком у руци и то што су у то доба подигли 13. јула устанак против окупатора.

Фото: Принтскрин

- Народ је дао одговор оловком и 30. августа да жели да живи у пристојној и нормалној земљи која је ослобођена од мржње, протеривања неистомишљеника, затварања свештеника и забрана да се исповеда вера и моли Богу. Да ли је ово славље почетка бомбардовања и страдања 1999. године и то у непосредној близини споменика подигнутог у знак сећања на младе људе који су изгубили животе бранећи образ Црне Горе увреда за њихове породице? Да ли је скуп аминовало локално руководство мојковачке полиције? Уз питање да ли нови менаџмент полиције планира да им нађе место у систему у складу са способностима, знањем и поштењем које за сада још нећемо коментарисати, јер ће то бити посао реорганизованог тужилаштва - питају се у СНП.

НЕ НАСЕДАЈТЕ НА ПРОВОКАЦИЈЕ

- Позивамо све добронамерне грађанке и грађане Мојовца да не наседају на потезе дављеника који жели што више поштених људи увући у ДПС коло криминала, корупције, злоупотреба, свађања становништва и играња са националним осећањима правих Црногорки и Црногораца које наводе да бране криминал оних који ову земљу воле само онолико док не сачувају опљачкано и док не потроше оно што су покрали.

Ово је саопштено из СНП Мојковца, партије чије је чланство, као и сви свесни људи у Мојковцу згрожено дивљањем шачице својих суграђана, присталица лика и дела својих “славниг” земљака - бившег премијера Душка Марковића и бившег свемоћног директора полиције Веселина Вељовића.

У Мојковцу није било званичника који би коментарисао потез безумника, а којим би требало да се бави надлежно тужилаштво и то по више основа.

- Обрукаше нас. Нажалост, мртав сердар Јанко стиди се Мојковца - каже један угледни Мојковчанин, напомињући да су тадашње локалне ДПС власти покушале да “минирају” свечано обележавање 100 година битке на Мојковцу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)