"ЂУКАНОВИЋ ЈЕ ИЗДАЈНИК": Додик поручио - Гласајте за коалицију "За будућност Никшића"

Novosti online

12. 03. 2021. у 13:26

СРПСКИ члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик подржао је на изборима у Никшићу коалицију “За будућност Никшића”.

ЂУКАНОВИЋ ЈЕ ИЗДАЈНИК: Додик поручио -  Гласајте за коалицију За будућност Никшића

Фото Новости

Он је казао да је та коалиција гарант победе над Милом Ђукановићем.

Додик је рекао и да је Ђукановић конвертит коме Срби не треба да верују.

- Андрија Мандић и Милан Кнежевић су прошли голготу од режима Мила Ђукановића и зато их ја подржавам и подржавам њихову листу на изборима у Никшићу - рекао је Додик за “Слободну зону” на Првој телевизији.

Он је такође изјавио да брани дејтонску БиХ, а ову антидејтонску руши, те да је неуспешан покушај да кроз БиХ наметну мајоризацију Срба.

- Искористићу сваки начин који се укаже да срушим антидејтонску БиХ. Нас онемогућавају да се развијамо демократски, економски и узели су нам сва права - рекао је Додик.

Додик је рекао да не разуме дух Дејтона, али да зна шта је Дејтонски споразум и да њега поштује.

Он је оценио да је БиХ неодржива и пропала земља, те пројекат међународног фактора, као и да је међународни представник у БиХ “највећи блеф међународне заједнице”.

- Када год дође неки страни амбасадор понавља се иста прича да се мајоризују Срби и Хрвати, а да се све централизује. Срби за то немају разлога, Република Српска има своју линију, границу према другом идентитету и мислим да ће та граница бити међународна - рекао је Додик.

Додик је истакао да Срби, као конститутиван народ у БиХ, имају право на самоопредељење.

- Референдум је реалан и никада не смемо остати без те реалности, али морамо бити озбиљни људи. Морамо имати историјско стрпљење. Када би расписали референдум за самосталном Републиком Српском повезаном са Србијом и државном заједницом са Србијом, али не да у тој интеграцији изгубимо Српску нама не треба међународно признање, јер је Србија независна држава - рекао је Додик.

Он је нагласио да је највећи национални интерес Србије – Република Српска у којој живи милион и по Срба, као и да Космет буде интегрисан у састав Србије.

Одговарајући на питање о српском свету, Додик је рекао да је интеграција највећи степен заштите Срба.

- Драго ми је што је Србија утврдила да је њен приоритет Република Српска и да брани Републику Српску. Тамо где постоји српски народ тамо и Србија има свој државни интерес. Морамо штитити и Србе у Црној Гори и то је државни интерес Србије - рекао је Додик.

Додик је поручио да Срби у БиХ неће дозволити да БиХ уђе у НАТО.

- То је завршено. НАТО је бомбардовао Србе осиромашеним уранијумом и страшно је гледати у болницама децу која су оболела од посљедица бомбардовања осиромашеним уранијумом - рекао је Додик.

Додик је рекао да су све покушали да га сруше, али да га је народ поново изабрао, а да његов противкандидат Младен Иванић има контакте са британским службама.

- Верујем у идентитет српског народа и борим се за његову веру, језик, писмо, славу - рекао је Додик.

(Ин4с)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)