НАГОВЕШТАВА СЕ ПОТПУНО ЗАТВАРАЊЕ ЦРНЕ ГОРЕ: Епидемиолошка ситуација изузетно тешка - здравствени систем на граници издржљивости

В.К.

03. 03. 2021. у 19:16

НАГОВЕШТАВА СЕ ПОТПУНО ЗАТВАРАЊЕ ЦРНЕ ГОРЕ: Епидемиолошка ситуација изузетно тешка - здравствени систем на граници издржљивости

Фото: Новости

ПРЕДСЕДНИК Владе Црне Горе Здравко Кривокапић обратио се грађанима поводом све сложеније епидемиолошке ситуације изазване корона вирусом, не кријући бригу што је здравствени систем готово на граници издржљивости.

- Здравствени радници су прави хероји и без обзира на премор извршавају све задатке и обавезе. Морамо да се држимо заједно, јер ово није питање нити Владе, нити Скупштине, нити било којег другог институционалног дела. То је питање свих нас. Да бисмо успели да живимо са ковидом, морамо заједнички да изађемо из битке која је пред нама већ годину дана - рекао је премијер, истичући да тренутно стање није изазвано лошим мерама, већ због њиховог непоштовања.

- Зато смо одлучили да кренемо у акцију тиме што ћемо сви заједно допринети да изађемо из овога проблема. Да бисмо изашли из ове проблематике, определили смо се да то радимо путем који је другачији. Да не затварамо све у овом тренутку, али ако мере не буду дале ефекат у ових десет дана, наговештавају сценарио који је најлошији, а то је потпуно затварање Црне Горе.

Кривокапић се извинуо грађанима што у одређеном периоду није носио маску.

- Разлог лежи у чињеници да имам антитела, али то ме не ослобађа одговорности коју сви треба да искажемо. Да бисмо једни о другима бринули, морамо сви једнако да поштујемо мере, без изузетка - поручио је председник Владе Црне Горе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)