ПОСЛЕ ДЕЦЕНИЈА ЧЕКАЊА: На помолу решење за школу у Игалу, актуелно више локација

В. В.

01. 03. 2021. у 17:28

ПОСЛЕ ДЕЦЕНИЈА ЧЕКАЊА: На помолу решење за школу у Игалу, актуелно више локација

Фото: ПР служба Општине Игало

НОВОФОРМИРАНА радна група чији је задатак да утврди да ли постоје просторни, геодетски, грађевински и други предуслови за изградњу основне школе у Игалу, састала се данас са председником Херцег Новог Стеваном Катићем.

Направљени су први озбиљни кораци, проценио је председник Катић и информисао да се предложено неколико могућих локација које су у власништву државе, Института „Др Симо Милошевић" и Општине. За школу је по стандардима неопходна парцела од минимум десет хиљада квадратних метара.

Задатак радне групе је да у наредном периоду утврди која је од понуђених локација најбоља, јер би за неке од њих било потребно реализовати и поступак експропријације, како би била обезбеђена потребна квадратура објекта и пратећих садржаја, објаснио је Катић.

Две локације су се издвојиле, дечије одељење Института „Др Симо Милошевић", у којем је организован рад подручног одељења ОШ „Дашо Павичић", као и локација у Рибарској улици, у Игало, у близини бензинске станице, где је некада био туристички камп ХТП "Бока". За њих би требало обавити пренамену земљишта. За већину других потребан је докуп.

Чланови радне групе обишли су могуће локације бити укључено и Министарство финансија.

Постигнута је сагласност да пројекат изградње школе у Игалу буде део капиталног буџета за 2021. годину, који Влада Црне Горе мора да усвоји до краја марта. Према проценама, изградња школе коштала би између 3,5 и четири милиона евра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)