ШТИТИЛИ СУ ИНТЕРЕСЕ ДПС: У Кривокапићевом личном обезбеђењу актери полицијског насиља прошлог лета

В. Н.

28. 02. 2021. у 22:40

ЗДРАВКО Кривокапић, премијер Црне Горе у лично обезбеђење ангажовао је службенике ЦБ Бар, који су били једни од истакнутих актера насиља које је над грађанима спроводио режим Мила Ђукановића.

ШТИТИЛИ СУ ИНТЕРЕСЕ ДПС: У Кривокапићевом личном обезбеђењу актери полицијског насиља прошлог лета

Фото: Новости

Прекрајање изборне воље у Будви прошлог лета, испровоцирало је низ грађанских протеста на улицама Црне Горе. Док су се грађани Црне Горе борили за основне демократске принципе, припадници управе полиције ЦГ штитили су поредак сада већ бившег режима ДПС-а.

Припадници ЦБ Бар, били су у првим редовима одбране нелегитимне и нелегалне нове владајуће већине ДПС-а у Скупштини општине Будва, истичући се у прекорачењу овлашћења и прекомерној употреби силе.

Наиме, ништа од овог не би било изненађујуће, да није новоизабрани премијер ЦГ Здравко Кривокапић, за своје лично обезбеђење изабрао баш припаднике ЦБ Бар, те уместо истраге унутрашње контроле МУПа и дисциплинског поступка којим би се утврдио њихови допринос у полицијској тортури, Никола Драшковић и Лазар Цаковић награђени су и унапређени у лично обезбеђење премијера при сектору штићених лица и објеката.

Никола Драшковић, припадник интервентне јединице ЦБ Бар, командовао је приликом разбијања мирног протеста  грађана Бара, испред станице ЦБ Бар, којом приликом су се грађани окупили да би изразили незадовољство због бруталности полиције у Будви.

Лазар Цаковић један је од актера немилих догађаја из Будве од прошлог лета, чија је слика са пушком за сузавац обишла регион. Да подсетимо, полиција је тих дана у Будви испалила веће количине сузавца, од којих је један упао у дворану спортског центра у Будви, док је трајао тренинг кошаркаша млађег узраста. Цаковић, је иначе познат по насилничком понашању, о чему има више кривичних пријава поднесених против њега, које до данас нису процесуиране.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОДУШЕВЉЕНА: Венус послала поруку Нолетовим клинцима (ФОТО)