НОВЕ МЕРЕ У ЦРНОЈ ГОРИ: Будва, Тиват и Херцег Нови под кључем, затварају се и кафићи

Б. Дабић

24. 02. 2021. у 22:31

НОВЕ МЕРЕ У ЦРНОЈ ГОРИ: Будва, Тиват и Херцег Нови под кључем, затварају се и кафићи

Фото: Депоситпхотос

ДИРЕКТОР Института за јавно здравље др Игор Галић оценио је изразито сложеном тренутну епидемиолошку ситуацију у Црној Гори.

Епидемиолошке мере које су на снази у Будви и Тивту важиће и за Херцег Нови. 

-Интензитет активности узрочника на високом нивоу, широко распрострањена локална трансмисија. Забрињавајући је укупан број преминулих током ове недеље и оптерећеност здравственог система, рекао је др Галић и замолио грађане да дају свој допринос у придржавању мера, значајних за контролу епидемије.

-Забрињавајући је укупан број преминулих у току претходне недеље – 61, казао је др Галић

Заузетост ковид постеља у болницама износи 75,8% што је доста високо. У изолацији се налази 21 лекар, 56 техничара и 14 немедицинских радника.

Епидемиолошке мере које су на снази у Будви и Тивту важиће у наредном периоду и за Херцег Нови. 

Фото: В. К.

-Уз продужетак постојећих мера су и следеће – посебне којима су обухваћене Будва и Тиват важе и за Херцег -Нови, осим дела за напуштање грађана радним данима које за Херцег Нови не важи. У Подгорици, Цетињу, Никшићу, Котору, Улцињу, Даниловградз, Тузима и Бару – забрана рада привредних друштава и предузетника, забрана рада угоститељских објеката, казао је Галић

Наређује се у тим општинама и забрана рада аутомата за продају кафе, пића и других напитака на пумпама и другим местима, забрана забавних и рекреативних активности на отвореним јавним мјестима – луна парк, панорамски точак…

Надаље, објекти који послују храном и угоститељски објекти обавезни су да уклоне мобилијар и онемогуће њихово коришћење.

Државе за које је обавезан ПЦР тест су Сан Марино, Андора, Бугарска, Боцвана…

-Строго се препоручује представницима медија и представницима државних институција током рада правилно ношење маске. Такође, строго се препоручује рад од куће у приватним и државним фирмама. У склопу припреме за наредни период туристичке сезоне и генерално да би вакцинација дала резултате, молим грађане да се придржавају мера у супротном ће оне бити ригорозније, наводи директор ИЈЗ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)