ПРЕДСЕДНИК КАТИЋ О ИНСТИТУТУ ИГАЛО: Сачуваћемо бренд Херцег Новог

В. В.

24. 02. 2021. у 18:37

ПРЕДСЕДНИК КАТИЋ О ИНСТИТУТУ ИГАЛО: Сачуваћемо бренд Херцег Новог

Фото архива

ЗА ХИТНО решавање проблема у којима се налази Институт "Др Симо Милошевић" Игало, ради очувања установе која је бренд града и државе, лично ће се заложити, поручио је председник Херцег Новог, Стеван Катић.

Инсистира се на очувању Института и заштити права радника, а у сарадњи са новом Владом ради на изналажењу одговорне стратегије будућег пословања, како би новски гигант остао светски признато бањско лечилиште.

-Упознати смо са проблемима Института, пре свега чињеницом да су радници трећи месец без зарада и да се одлаже отварање овог важног здравствено-туристичког центра. Лично ћу се ангажовати и заложити за очување угледа и репутације једине бање и једног од најзначајнијих привредних субјеката у Црној Гори, казао је председник Катић.

Нагласио је такође да је свакодневно у комуникацији са Инвестионо-развојним фондом, Министарством финансија и Владом Црне Горе, како би нашли решење, обезбедили кредит за измирење плата и радове неопходне за отварање објекта.

Катић је напоменуо да је остварена добра сарадња са актуелном в.д. директорицом, др Марином Делић, која је Исказала вољу да у сарадњи са државом и локалном управом превазилази актуелне проблеме.

Фото В. Вујановић

Катић истиче и да се нада да ће решење бити нађено јер је протеклих година Институт "прошао и кроз теже ситуације него што је данашња."

Катић је поручио и да је "важно да о будућности Института више у Влади неће одлучивати они који су годинама свесно и намерно покушавали да уруше његов углед и да га кроз приватизацију продају будзашто, као што је урађено са још неким фирмама у Херцег Новом од којих данас имамо само рушевине."

НА ПРИНУДНОМ ОДМОРУ ОД НОВЕМБРА

РЕАГОВАЊЕ председника Катића уследило је након што се огласио синдикат ове установе у којој око 600 радника а са њима и њихових породица страхује за егзистенцију, јер плату нису примили од краја новембра прошле године. Од тада су запослени на принудном одмору. Руководство Синдикалне организације се обраћало надлежнима, међутим, председница Синдиката др Марија Обрадовић, каже време за чекање је на измаку. Од Владе и надлежна министарства очекују помоћ и да очувају бренд Института Игало.

ОД СТРАНАЦА 45 ОДСТО ЗАРАДЕ

ИНСТИТУТ Игало, подсећају из Синдиката, један је од најбољих производа Црне Горе, а у 2019.години приходовао је више од 45 одсто зараде са иностраног тржишта. Наглашавају да је старо руководство у новембру прошле године затражило од Инвестиционо развојног фонда кредит како би исплатили зараде запосленима али и припремили се за отварање. Према речима в.д.директора др Марина Делић обећано је да ће кредит добити.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)