МИЛОВИ ВОЈНИЦИ СПАС ЗА КАТНИЋА: Тужилачки закони уместо у парламенту наћи ће се пред Венецијанском комисијом

В. КАДИЋ

24. 02. 2021. у 08:38

ТУЖИЛАЧКИ закони које је припремила нова парламентарна већина уместо у Скупштину Црне Горе наћи ће се на столу Венецијанске комисије.

МИЛОВИ ВОЈНИЦИ СПАС ЗА КАТНИЋА: Тужилачки закони уместо у парламенту наћи ће се пред Венецијанском комисијом

Фото ДФ

Мишљење о законима даће и двојица кадрова Мила Ђукановића - бивши шеф црногорске дипломатије Срђан Дармановић и бивши министар правде Зоран Пажин!

Пре неколико дана део скупштинске већине, изузев Демократског фронта, одустао је од захтева за ванредну седницу парламента. Као разлог одустајања наводе могућност да Влада обави консултације са европским партнерима сагласно Споразуму о стабилизацији и придруживању, али и другим обавезама из европске агенде, са циљем да не дође до угрожавања европског пута Црне Горе. То је продужило рок трајања Миливоју Катнићу, главном специјалном тужиоцу и целом његовом тужилачком тиму.

ПИСМО НЕБОЈШЕ МЕДОЈЕВИЋА ПРЕМИЈЕРУ

НЕБОЈША Медојевић је упутио писмо премијеру Здравку Кривокапићу и директору АНБ Дејану Вукшићу, истичући да јавност мора да зна истину о посети Беливука и Миљковића шефовима "кавачког клана". Он им је упутио више питања - да ли имају оперативна сазнања да је један службеник Сектора за криминалистику и син високог функционера УП присуствовао прослави 20. јануара 2021. у Котору заједно са припадницима "кавачког клана" Радојем Звицером, Слободаном Кашћеланом, Вељком Беливуком и Марком Миљковићем? Да су дан пре хапшења, Беливук и Миљковић били у Никшићу код Д. Р. поводом локалних избора? Да ли је тачно да је шеф АНБ наложио да Беливук не буде под тајним надзором, током боравка у Црној Гори, иако му је забрањен улазак? Каква су оперативна сазнања АНБ-а о деловању организоване криминалне групе која шверцује цигарете, а чији је шеф извесни Саша Пекић и какве су његове везе са кланом из "Гранда" и Зораном Лазовићем и Душком Голубовићем?

Лидер Покрета за промјене Небојша Медојевић сматра да се Влада Црне Горе понижава тиме што је тражено мишљење Венецијанске комисије.

Фото Новости

- Невероватна кохабитација са бившим режимом. Чланови Венецијанске комисије из Црне Горе су Срђан Дармановић и Зоран Пажин, најекстремнији војници послушници Ђукановића и плаћеници мафије.

Тражимо од Милових плаћеника да нам дају мишљење како да очистимо тужилаштво од Милових плаћеника!

Наставља се понижавање и брукање нове власти и државе Црне Горе - изјавио је Медојевић, оцењујући да је на сцени "резервна Влада ДПС-а".

Међутим, тако не сматра Зорка Кордић, главни преговарач Црне Горе са Европском унијом.

Она одлагање скупштинске расправе о тужилачким законима види као шансу за широку дебату о тим питањима са домаћим и међународним актерима, нарочито са Европском комисијом која је званичној Подгорици стратешки партнер.

Фото Влада ЦГ

Лидери ДФ, Андрија Мандић, Милан Кнежевић и Небојша Медојевић поручили су да посланици тог политичког савеза неће гласати ни за један предлог закона, нити учествовати у изгласавањима, пре него што се не изгласају тужилачки закони. И управо први тест биће када на дневном реду дође изјашњавање о директору Управе полиције Зорану Брђанину, који је изабран за в. д. помоћника директора УП.

- Можда сам ја сисао весло, али нисам прогутао чун. Како је Влада бирала директора УП, а изабрала в. д. помоћника директора? Тако што желе да побегну од изјашњавања у Скупштини јер знају да нема позитивног мишљења. Е ово ни Катнићу не би пало на памет - написао је Милан Кнежевић на "Твитеру".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)