ДА ЛИ ЈЕ ЛЕТЊА СЕЗОНА ВЕЋ ИЗГУБЉЕНА? Због великог броја заражених и одлагања вакцинације туристи отказују долазак у Црну Гору

Танјуг

14. 02. 2021. у 10:51

СТАЊЕ са епидемиолошком ситуацијом и благовременом имунизацијом ће засигурно неповољно утицати на летњу сезону 2021, пише подгоричка Побједа.

ДА ЛИ ЈЕ ЛЕТЊА СЕЗОНА ВЕЋ ИЗГУБЉЕНА? Због великог броја заражених и одлагања вакцинације туристи отказују долазак у Црну Гору

Фото: Б. Дабић

Лист наводи да је туристичко тржиште у свету је “живнуло”, али да туристи већ, због великог броја заражених и одлагања вакцинације, отказују најављене доласке за Црну Гору, преноси портал ЦдМ.

Председник Одбора удружења туризма и угоститељства Привредне коморе Ранко Јововић изјавио је да несигурност коју изазива одлагање почетка вакцинације против ковид-19 оставља озбиљне последице по перцепцију Црне Горе као безбедне и одговорне туристичке дестинације.

- Ситуација са великим бројем заражених и трендови који су присутни сада већ угрожавају и саму летњу туристичку сезону имајући у виду актуелну ситуацију. Потребно је што пре покренути овај процес, саопштити стратегију не само вакцинације већ и односа према иностраним туристима како би се она могла искомуницирати са пословним партнерима у иностранству - рекао је Јововић.

Он је указао да озостанак извесности намера поступања државе и комуникације може имати тешке последице по црногорски туризам и довести до знатно споријег опоравка и раста него што је очекивано.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)