ЦРНА ГОРА ВРАТИЛА ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС! Ове строге мере важе од данас

Танјуг

10. 02. 2021. у 15:35

У ЦРНОЈ Гори се уводи полицијски час од 21 до 5 сати ујутру наредног дана и забрана међуградског саобраћаја викендом, саопштио је данас директор Института за јавно здравље Игор Галић.

ЦРНА ГОРА ВРАТИЛА ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС! Ове строге мере важе од данас

Фото: Управа полиције

Угоститељски објекти, према новим мерама Министарства здравља, радиће до 18 часова.

У Будви и Тивту, где је епидемиолошка ситуација сложенија, забрањени су и јавни скупови на отвореном и затвореном, угоститељски објекти неће радити као ни привредна друштва која се баве продајом непрехрамбених производа.

У овим општинама, како је саопштио Галић, обуставља се рад у васпитно-образовним установама - вртићи, школе, факултети, и прелази се на онлајн наставу.

Забрањују се спортске манифестације, а како је казао Галић, мере се не односе на тренинге спортиста који се редовно тестирају.

-Грађанима Будве и Тивта препоручује се да не напуштају територије тих општина како би се спречило ширење епидемије - казао је директор ИЈЗ.

Министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић додала је да ће саопштене мере важити наредних дана, с могућношћу продужетка.

Боровинић Бојовић је саопштила да се угоститељским објектима забрањује пуштање музике, као и већ важећа забрана музике уживо.

Боровинић Бојовић је поновила да мере неће дати резултате уколико се не уважавају и поштују, пренео је портал РТЦГ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)