СКАНДАЛОЗАН ИНТЕРВЈУ МИЛА ЂУКАНОВИЋА: СПЦ и Демократски фронт напали Црну Гору - "крајњи циљ посрбљавање"

В.К.

05. 02. 2021. у 19:49

МИЛО Ђукановић, председник Црне Горе „прославио" се још једном скандалозном изјавом да је Србија напала Црну Гору „из два правца" – преко ДФ-а и преко СПЦ, те да је кључни циљ свега „посрбљавање Црне Горе"!

СКАНДАЛОЗАН ИНТЕРВЈУ МИЛА ЂУКАНОВИЋА: СПЦ и Демократски фронт напали Црну Гору - крајњи циљ посрбљавање

Фото АП

- Зато се у Никшићу спремају на Косовски бој, зато је и попис, према казивању београдских званичника, у Црној Гори питање од највећег националног интереса Србије: идентитетским инжењерингом Црну Гору представити као српску државу. Након тога, ДФ би могао да сруши ову Владу, ослободити је зависности од „поштеног Албанца" и формирати праву српску Владу са челницима ДФ у њој - казао је за подгоричку „Побреду" Ђукановић.

Он се осврнуо и на предстојеће локалне изборе у Никшићу 14.марта.

- Очекујем да  Никшићани заштите своје достојанство, да покажу да нису на продају великосрпском национализму, да презру полусвет који им, заклоњен црквом, нуди новац да би служили интересима рушитеља Црне Горе. Никшић је увек био узданица слободарске, часне и паметне Црне Горе. Биће и сада..

Послао је поруку и Србији.

- Наопако је да Србија понавља грешке деведесетих, које су, нажалост, не само њу скупо коштале. Деведесетих је тај дух пуштен из боце према Хрватима и Бошњацима, касније према Албанцима. Сада су на ред дошли Црногорци. Из домаћих политичких разлога Србија наставља да континуирано продукује нездраве односе са суседима. Што је опасна игра, коју деведесетих нису успели контролисати ни већи политички играчи од данашњих. А знамо како је завршила: у геноциду и у Хагу - рекао је Ђукановић.

Поруку да ће „Црну Гору бранити и из шуме" упутио је, каже, „свакој усијаној глави која је помислила да је довољно једно посланичко место више у парламенту да би се поништиле мукотрпно достигнуте тековине савремене Црне Горе – њена независност, међународни субјективитет и право на суверени избор властите будућности", али и међународној јавности. Нада се и да неће бити потрбе за шумом.

- СПЦ је кроз уста својих великодостојника не само негирала Црну Гору и Црногорце и вређала Муслимане, него је деведесетих била главни подстрекач ратова, инспиратор геноцида и његов невешти адвокат, а касније и приправни јатак реализаторима политике етничког чишћења, те да људи блиски СПЦ не могу ићи „евроатлантским путем" - навео  је Ђукановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)