НОВИ МИЛОВ ПЛАН ЗА ОТИМАЊЕ СВЕТИЊА: ДПС донео одлуку, ево шта Ђукановић смера

Танјуг

03. 02. 2021. у 17:17

НОВИ МИЛОВ ПЛАН ЗА ОТИМАЊЕ СВЕТИЊА: ДПС донео одлуку, ево шта Ђукановић смера

Фото: ЕПА

ДЕМОКРАТСКА партија социјалиста (ДПС) Мила Ђукановића најавила је да ће данас поднети Уставном суду захтев за оцену уставности сета закона, међу којима је и измењени Закон о слободи вероисповести.

Подношење захтева Уставном суду најавио је на конференцији за новинаре посланик најутицајније опозиционе ДПС Данијел Живковић и додао да та странка очекује да закони буду поништени.

Живковић тврди да није у питању опструкција опозиције, већ да се разлози за оцену уставности односе на околност да, како је навео, "већина није имала потребан број гласова за изгласавање тих закона".

Рекао је и да су посланици ДПС бојкотвали седницу на којој су закони усвојени, 20. јануара, као и да је тај бојкот био изнуђен потез, јер је владајућа већина, како је рекао, "прибегла правном насиљу".

"Наша очекивања су да ће ова одлука бити позитивна и да ће ти закони бити поништени", навео је Живковић, пренела је РТЦГ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Neimar

09.03.2021. 04:22

Jadan Milo štaje bilo nisi ispunijo zahtev mentora sad ili ćeš ostati bez glave od svoji mentora a savijetovo bite ko brata tise obračunaj sa svojim mentorima kako znaš a Srbsku pravoslavnu crkvu nemoj nida gledaš a kamoli da diraš moj bratski savijet