СРБИМА ПРОТЕРАНИМ ИЗ НИКШИЋА И ЗАБРАНА УЛАСКА: Огласила се Црногроска полиција о вечерашњем скандалу

В. К.

29. 01. 2021. у 23:25

ПОСЛЕ саслушања у Центру безбедности у Никшићу, Управа полиције донела је решење о протеривању осам држављана Републике Србије из Никшића и Црне Горе.

СРБИМА ПРОТЕРАНИМ ИЗ НИКШИЋА И ЗАБРАНА УЛАСКА: Огласила се Црногроска полиција о вечерашњем скандалу

Фото: принтскрин

Они ће према томе морати да напусте Црну Гору до понедељка, 1.фебруара, а забрана уласка трајаће наредних 90 дана.

- Осам држављана Србије који су имали туристичку пријаву боравка, али нису поседовали дозволе за привремени боравак и рад и потврде о пријави рада, мораће напустити територију Црне Горе 1. фебруара при чему им је изречена забрана уласка до 1. маја 2021 - саопшила је Управа полиције.

Како наводе, припадници Центра безбедности Никшић у склопу активности "Странац" извршили су контролу боравка особа у апартманима “Крсмановић” којом приликом је затечено више страних држављана.

- Приликом контроле утврђено је да наведена лица, као извршиоци поседују уговоре о делу политичке партије у Црној Гори 'Нове српске демократије' из Подгорице као наручиоца посла, а који се односе на унапређење организације странке у смислу уређења података и електронске обраде базе чланства кроз примену нових технолошких решења ради несметаног и ефикасног функционисања, при чему је дефинисан период ангажовања страних држављана, од 25. јануара 2021. до 10. фебруара 2021. - наводе у саопштењу.

Истичу да из разлога непоседовања дозвола за привремени боравак и рад страних држављана као и потврде о пријави рада, наведеним лицама су од стране инспектора за странце Станице граничне полиције и Никшић уручени позиви за обављање информативног разговора у службеним просторијама ове станице, а у вези појашњавања обављања радне дјелатности без неопходних дозвола.

- Даљом контролом утврђено је да су држављани Републике Србије након уласка у Црну Гору у законом предвиђеном року пријавили боравак у апартманима 'Крсмановић'. Такође је увидом у наведене уговоре о делу, утврђено да је исте као наручиоц планираних радних активности 'Нове српске демократије' - истичу у саопштењу.- Обзиром да су лица извршила туристичку пријаву боравка у апартманима 'Крсмановић', као и да не поседују дозволе за привремени боравак и рад и потврде о пријави рада, те сходно члану 35 Закона о странцима, је утврђено да боравак не користе у сврху ради које им је одобрен, против наведених, а на основу члана 36 Закона о странцима, донешена су решења о отказу боравка до 90 дана. Њима је одређено да лица морају да напусте територију Црне Горе 1. фебруара, при чему им је изречена забрана уласка у Црну Гору до 1. маја 2021.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)