МИЛАЧИЋ УЗ ПРЕМИЈЕРА: Локални избори у Никшићу избацили на површину неслогу појединих представника нове власти

М. СЕКУЛОВИЋ

28. 01. 2021. у 08:38

МИЛАЧИЋ УЗ ПРЕМИЈЕРА: Локални избори у Никшићу избацили на површину неслогу појединих представника нове власти

Фото ПЦГ

НЕДАВНО саопштење председника Владе Црне Горе Здравка Кривокапића да не стоји иза листа "За будућност Никшића" и "За живот Никшића", које ће учествовати 14. марта на локалним изборима у овом граду, изазвало је благи шок на политичкој сцени у Црној Гори, где су избори тема број један.

- Поједини политички субјекти окупљени око листа "За будућност Никшића" и "За живот Никшића" позивају се на моје име и тако покушавају да прибаве подршку грађана. Желим да грађани Никшића, али и сви остали знају да то није истина и да ја не стојим иза поменутих листа - написао је Кривокапић на "Твитеру", изазивајући нагађања "којем ће се царству приволети".

Све недоумице, чини се, разрешене су јуче, када је обнародовано да ће Кривокапићева саветница Гордана Радовић бити на челу покрета "Не дамо Никшић", који ће учествовати на локалним изборима у Никшићу. Радовићева је 22. јануара именована за саветницу премијера Здравка Кривокапића за економска питања. Претходно је била један од директора у Црногорској комерцијалној банци.

КУПОВИНА ГЛАСОВА?

ЕВИДЕНТНО је да ДПС није одустала од праксе куповине гласова. Открили смо злоупотребу јавног предузећа "Водовода" Никшић у предизборној кампањи и достављамо јавности на увид документа која доказују да је "Водовод" Никшић запослио 45 људи у 2020. години, од тога њих 38 након парламентарних избора, што представља повећање од чак 24 одсто, тврде из Покрета за промене. Ове тврдње, директор "Водовода" Велизар Војиновић, је негирао.

Вест да ће покрет "Не дамо Никшић", на изборима у некадашњем индустријском центру Црне Горе учествовати са "Правом Црном Гором", коју води Марко Милачић, али и са неким удружењима грађана, одјекнула је попут сензације. "Новостима" је потврђен наступ те коалиције на изборима који би требало да означе сигуран крај Ђукановићеве ере. Ипак, Милачић је остао уздржан.

Гордана Радовић, Фото Радио Тиват

- Одлука о нашем наступу биће донесена на Председништву странке - казао је за "Новости" лидер "Праве Црне Горе".

ЗА ЖИВОТ НИКШИЋА

У НИКШИЋУ је недавно формиран покрет "За живот Никшића", у чијем одбору су лекари и интелектуалци, заговорници и учесници прошлогодишњих литија. Они су истакли да су им циљеви борба против вишедеценијске владавине ДПС-а, економски препород Никшића, као и формирање најширег могућег политичког савеза као најсигурнијег рецепта за успех у рјешењу задатих циљева.

Очигледно, изјавом да не подржава две изборне листе, које би тек требало да буду пријављене, и најавом нове коалиције, премијер Кривокапић је без икакве сумње желео да отупи оштрицу досадашњих коалиционих партнера, посебно Демократског фронта, који ће наступити у коалицији "За будућност Никшића". Ова коалиција биће изложена и удару од бизнисмена и дугогодишњег спонзора ДФ Миодрага Даке Давидовића, и његовог Народног покрета. Победа над Ђукановићем донела је и његов јавни разлаз са ДФ, а његове тврдње о великом броју Кривокапићевих министара у чланству његовог покрета, изазвале су бројне недоумице, без обзира на деманти премијера.

Фото архива

- Кривокапић још није обавештен о томе - лаконски је одговорио Давидовић, од чијег учешћа у Кривокапићевој и коалицији Милачића, према нашим изворима нема ништа.

Како кажу, готово је сигурно да Дакиног "Народног покрета" неће бити у њиховој коалицији.

Давидовић је јуче требало да званично најави учешће на изборима у родном граду, где се, видљиво је, прави атмосфера у којој се јуриша на валдајућу ДПС-СД коалицију, али и, очигледно, жели "откинути" део гласова који би припали Демократском фронту.
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)