ПРЕД НАЈАВЉЕНУ СМЕНУ: Бјелица поднео оставку на функцију председника УО Универзитета Црне Горе

М. С.

27. 01. 2021. у 11:06

ПРЕД НАЈАВЉЕНУ СМЕНУ: Бјелица поднео оставку на функцију председника УО Универзитета Црне Горе

Фото: Архива

РЕДОВНИ професор Универзитета Црне Горе проф. др Душко Бјелица поднео је оставку 21. јануара на функцију председника Управног одбора Универзитета Црне Горе, саопштено је у среду из Универзитета Црне Горе, пред седницу УО, на којој би готово сигурно дошло до његове смене.

Посебно после одлуке представника студената Универзитета да подрже иницијативу чланова УО УЦГ у име владе као оснивача за изрицање неповерења Бјелици, али и иницијативу за покретање поступка за разрешење ректора Данила Николића.


Бјелица ће убудуће бити члан Управног одбора УЦГ, саопштено је из Универзитата.

Ретке су прилике када човек потисне своје емоције, а још ређе када потискује своја размишљања – нажалост, то се дешава управо онда када његов спиритуални доживљај окружења надјачава све оно што уобичајена људска чула најчешће опажају чак и као стање потпуно успостављеног реда и хармоније. Управо сада мој поглед је негде ван нас, негде гдје гласност надјачава академски мир, где нема одговора на питање ни “шта се хоће”, а још мање ни “шта се може”. Радећи по принципу да је сваки човек у “обавези да засади дрво испод чије крошње неће никада уживати у хладовини” нисам се надао да ћу доживети да ће се управо то “дрво” – Универзитет Црне Горе, врло брзо разгранати у хиљадама квадратних метара простора за наставно-научну делатност, као и оно које ће својом “крошњом” чувати стандард студената и запослених – поузданих градитеља будућности Црне Горе- навео је Бјелица у обраћању Управном одбору УЦГ, чији је био дугогодишњи председник.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)