МИЛО НЕЗАКОНИТО ПРЕДСЕДНИК: Сензационална тврдња Подгоричанина Василија Миличковића - Државна изборна комисија није имала кворум!

М. С.

23. 01. 2021. у 18:18

МИЛО НЕЗАКОНИТО ПРЕДСЕДНИК: Сензационална тврдња Подгоричанина Василија Миличковића - Државна изборна комисија није имала кворум!

Фото Приватна архива

АКТИВНИ учесник у политичком животу Црне Горе, бивши кандидат за председника државе, Василије Миличковић из Подгорице, тврди да је председник Црне Горе Мило Ђукаановић на тој функцији - незаконито!

Он за то оптужује Уставни суд Црне Горе који се “прочуо” по низу скандала чији списак постаје ових дана све дужи...

- Двојица судија Уставног суда Миодраг Иличковић и Милорад Гогић кроз издвојено мишљење непристрасно су утврдили чињенице – необориве и лако доказиву истину да Државна изборна комисија није имала кворум за проглашење Мила Ђукановића за председника Црне Горе - каже Василије.

У писму упућеном премијеру Здравку Кривокапићу он наводи да “већину у ДИК-у контролише Ђукановић, па ће они ако је потребно да тврде да су 2+2 =5!

- Међутим, кад уложите жалбу Уставном суду у којем седи четворо судија које је Мило инсталирао, потврдиће одлуку ДИК-а, с тим што ће двојица судија Иличковић и Гогић издвојити мишљење да су 2+2=4 као у мом случају, али коначна пресуда Уставног суда је да 2+2 није 4 већ 5. То је владавина права у Ђукановићевој Црној Гори, то се константно дешава и такве се пресуде штампају из Ђукановићевог суда. То је уједно доказ да су ДИК и судије Уставног суда – Мило Ђукановић. Тврдим да је бесмислено њима се обраћати и њихове одлуке разматрати и прихватати то су чињенице које се лако доказују. То значи да је Мило Ђукановић лажни председник Црне Горе, да је нелегални и нелегитимни председник државе и да га тако треба третират - каже Миличковић.

Фото Приватна архива

Он наглашава да се Ђукановић и Уставни суд понашају бахато па се чуду начудити не може да правници и министар правде Лепосавић немају ваљани правни одговор на насиље ДПС-ове већине у ДИКу и Уставном суду и на нелегитимног председника Црне Горе.

- Господине Кривокапићу, сигуран сам да постоји адекватан правни одговор овом насиљу ДПС-а.У сваком случају хитни референдум да се именовања судија, тужилаца, судског савета и доношење свих закона простом већином (измене амандмана 4) је лагани излазак из ове блокаде, јер не постоје стотине милиона евра да приволите 10 Милових посланика да досегнете 2/3 или 3/5 већину у Скупштини Црне Горе. Кохабитација са Ђукановићем је најгоре могуће решење погубно за Црну Гору - тврди Миличковић попут многих посланика у Скупштини црне Горе, који о томе гласно говоре, баш као и грађани који су их довели у скупштинске фотеље...

                   

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Aleksandar

23.01.2021. 23:46

Kao i kod vecine nasih ljudi, ovaj covek ima vrlo nisku komunikacionu sposobnost. Ja nisam razumeo posle prvog citanja sta je hteo da kaze i kakvi su ti dokazi. Mozda je ovo tvrdnja samo za prepametne, ali tako se ciljevi ne postizu. Ljudi naucite da komunicirate na nivou obicnog gradjanina ako hocete rezultat...