МИЛОВА ФИРМА ДУГУЈЕ 12 МИЛИОНА ЕВРА: Централна банка Црне Горе објавила списак фирми са блокираним рачунима

М. С.

05. 01. 2021. у 09:20

НA новом списак фирми са блокираним рачунима, који је објавила Централна банка (ЦБЦГ) са пресеком на 31. децембар прошле године налази се и компанија Глобал Монтенегро, у власништву црногорског председника Мила Ђукановића и његовог кума Вука Рајковића која поново има блокиран рачун и то 11 дана због дуга од 12.456.821,8 евра!

МИЛОВА ФИРМА ДУГУЈЕ 12 МИЛИОНА ЕВРА: Централна банка Црне Горе објавила списак фирми са блокираним рачунима

Фото В. Н.

Према подацима са сајта ЦБЦГ реч је о блокади по решењу јавног извршитеља Александра Бошковића које је донето 9. септембра 2016. и решењу јавног извршитеља Александре Томковић Вукославчевић по рјешењу које је донијето 8. новембра исте године.

Фото: Принтскрин

 

Према подацима из Централног регистра привредних субјеката (ЦРПС), реч је о рјешењима којима је одређено извршење уписом, пленидбом, проценом и продајом удела Вука Рајковића.Ђукановић и Рајковић су оснивачи фирме. Ђукановић је власник 50 одсто удјела, али је пренео права управљања због државне функције.

Њихова компанија газдује земљишним комплексом од 20.000 квадрата у подножју брда Кошљун на улазу у Будву, а у јулу  прошле године она је изашла из блокаде, после више од годину непрекидне блокаде због дуга од 111,9 хиљада евра Општини Будва по основу пореза на непокретности.

Фото: Принтскрин

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)