ДРИТАН ОТКРИО КО ЈЕ "САХРАНИО" МОНТЕНЕГРО ЕРЛАЈНС: Функционисали су бахато и ван закона

Новости онлине

27. 12. 2020. у 20:56

ПОТПРЕДСЕДНИК црногорске Владе Дритан Абазовић изјавио је да „Монтенегро ерлајнс“ није идентитетско, већ економско питање које тако треба и третирати.

ДРИТАН ОТКРИО КО ЈЕ САХРАНИО МОНТЕНЕГРО ЕРЛАЈНС: Функционисали су бахато и ван закона

Фото: Принтсцреен

Он је истакао да су ту државну компанију сахраниле Владе Мила Ђукановића и Душка Марковића, и бахати менаџмент који је свих ових година функционисао делимично и ван закона.

Абазовић је рекао да Влада није донела одлуку о гашењу „Монтенегро ерлајнса“, већ само примила информацију о, како је навео, катастрофалном стању у тој компанији.

Он је казао и да поштује патриотску ноту коју је власник компаније „Савана“ Веселин Мијач исказао за спасавање компаније, али и оценио да је то урађено неозбиљно.

- Не само да је противзаконито, ми не можемо да више бришемо дугове "Монтенегро ерлајнса" - рекао је Абазовић.

Ако су неке друге Владе научиле да раде незаконито, како је казао, нова Влада ће поштовати све законе у Црној Гори.

Мијачу је поручио да је компликовано преузети компанију.

- Ако мисли да то може на начин само што ће послати писмо о намерама, без детаљне анализе, мислим да је то у служби дневне политике, а не спашавања компаније - казао је Абазовић.

Он је истакао да је сигуран да Влада покушава да нађе најбоље моделе за компанију и њене запослене који нису примили плате већ неколико месеци.

- Када направимо комплетну анализу, позваћемо надлежне органе да се позабаве незаконитим радњама претходних влада - рекао је Абазовић.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)