ЦРНА ГОРА ПРЕЛОМИЛА: Ове године без дочека, а ево које мере су на снази за празнике

М.С.

21. 12. 2020. у 18:05

ЦРНА ГОРА ПРЕЛОМИЛА: Ове године без дочека, а ево које мере су на снази за празнике

Б. Дабић

ЗАБРАЊЕНО је организовање дочека Нове године на отвореном и у затвореном простору, саопштило је у понедељак поподне Министарство здравља Црне Горе које је донело нове мере у циљу спречавања ширења вируса корона.

- Током верских празника (ноћ између 24. и 25. децембра 2020, ноћ између 5. и 6. јануара, као и ноћ између 6. и 7. јануара 2021. године) дозвољава се излазак из објеката становања ради присуствовања традиционалним верским обредима под већ дефинисаним условима за боравак у верским објектима и за време верских обреда на отвореном, саопштено је из Министарства здравља.

Такође, забрањено је организовање свих стручних и научних скупова (семинара, конгреса и сл) у периоду 28. децембра до 11. јануара. Изузетак су пријављени јавни скупови до 25 особа, у трајању не дужем од 60 минута, као и уз придржавање мера физичке дистанце од два метра, ношење маски и уз коришћење мегафона и транспарената, без узвикивања.

Мере ће важити до 11. јануара 2021. године.

Забрањен је рад ноћних клубова/барова и дискотека. Рад осталих угоститељских објеката изузев хотела организовати у термину од 07:00 - 20:00; осим за дане 24,25 ,30 и 31.12.2020 као и 01,02, 06, 07 и 08.01.2021. године када је дозвољено само пружање услуга доставе хране (кетеринг).

Рад хотела потребно је организовати на посебан начин за дане 24, 25, 30. и 31. децембра као и првог, другог, шестог, седмог и осмог јануара. Омогућава се рад хотелских ресторана само за госте хотела од 07 – 16 часова у складу са важећим препорукама за пружање услуга у ресторанима током епидемије КОВИД-19 . Након овог периода могуће је користи услуге “рум“ сервиса, кажу из Министарства здравља и подсећају да је забрањен рад базена и спа центара за наведене датуме као и забавно-музички програм.

Забавно музички програм ван наведених датума могуће је организовати у термину седам до 20 сати уз поштовање важећих препорука које је израдио Институт за јавно здравље.  Забрањено је издавање смештајних јединица (викендице, станова и слично) за више од две особе, осим члановима заједничког породичног домаћинства. Забрањен је рад дечијих играоница, а мера се, како је појашњено, односи на играонице које послују самостално или у оквиру тржних центара, део је мера које ће важити до 11 јануара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)