КНЕЖЕВИЋ ОДГОВОРИО КРИВОКАПИЋУ: Ти си наш "лучшиј тавариш"

Novosti online

16. 12. 2020. у 17:58

КНЕЖЕВИЋ ОДГОВОРИО КРИВОКАПИЋУ: Ти си наш лучшиј тавариш

Фото: Принтскрин

ЛИДЕРИ Демократског фронта Андрија Мандић и Милан Кнежевић су у званичном документу који је Влада усвојила на онлајн седници означени као - проруске опозиционе вође.

Иако не стоји њихово име и презиме, у уводном делу ,,Информације о резултатима обвезница на међународном тржишту у 2020. години” стоји да су двојица проруских опозиционих вођа и два руска држављанина међу 13 лица против којих је подигнута оптужница 2017. године.

Ова хапшења и накнадне оптужбе довеле су до бојкота скупштинских заседања од стране опозиционих партија. У јуну 2017. подигнута је оптужница против 14 лица, укључујући и два руска држављанина и двојице про-руских опозиционих вођа – наводи се у информацији, уз констатацију да је Виши суд у Подгорици изрекао пресуду у мају 2019. године у којом је прогласио кривим 13 особа за покушај државног удара - стоји у документу.

Коментаришући овај поступак, Милан Кнежевић је подсетио да се на месту носиоца изборне листе уместо једног од два опозициона "проруска лидера" нашао премијер Здравко Кривокапић.

- У проспекту који је објављен у Влади Здравка Кривокапића где се правда, односно тражи новац за задужење од 750 милиона евра помињемо се Андрија и ја као проруски лидери опозиције у Црној Гори. Имајући у виду да је Андрија Мандић своје место уступио Здравку Кривокапићу са наше листе, ја бих могао да кажем да је господин Кривокапић наш "лучшиј тавариш", значи најбољи друг, јер ако смо ми проруски другови у Црној Гори, онда је Здравко Кривокапић најмање атаман попут Тараса Буљбе - казао је Кнежевић.

(Вијести)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)