ЦРНА ГОРА НЕ СКРЕЋЕ СА НАТО ПУТА: Кривокапић се састао са Столтенбергом, потврдио посвећеност западној алијанси

В. К.

15. 12. 2020. у 19:28

ЦРНА ГОРА НЕ СКРЕЋЕ СА НАТО ПУТА: Кривокапић се састао са Столтенбергом, потврдио посвећеност западној алијанси

Фото: Влада Црне Горе

ЦРНОГОРСКИ премијер Здравко Кривокапић и генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг састали су се у Бриселу и оценили да је Црна Гора промотер стабилности на Западном Балкану.

Столтенберг се захвалио на снажној посвећености Црне Горе евроатланским интеграцијама.

- Похваљујем посвећеност Црне Горе регионалној стабилности. Радујем се сарадњи са Кривокапићем и очекујем га на самиту следеће године, рекао је Столтенберг.

Председник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић уз захвалност НАТО на солидарности у борби против пандемије, казао је да ако нема солидарности у кризним ситуацијама, „онда човек изгуби тај основни именитељ, а то је да каже да је човек.“

- Зато ценим напоре НАТО савеза. Црна Гора ће преузети све обавезе које произилазе из НАТО чланства, и финанијски и на део мисија које успешно спроводи. Из досадашње праксе показано је да ће држава која је НАТО чланица много пре постати и чланица ЕУ. И зато свима препоручујем да следе такав пут - изјавио је Кривокапић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

milan lala

24.03.2021. 15:56

Crna Gora Krivokapica ne skrece sa NATO- puta na vlast je dosao obmanuvsi Srbe glasace to je sada jasno svim Srbima a Crnogorcima patriotima koji ne zele biti NATO-slugani. Posle novih izbora Krivokapic nece odlucivati o NATO-buducnosti C. Gore. Trazi vakcine od NATO -kriva kapo a ne od Rusije i Kine .