НАРОД ЗА ОВО НИЈЕ ГЛАСАО! Абазовић најавио договор с Вељовићем, па овим речима прокоментарисао протеривање амбасадора Србије

Novosti online

04. 12. 2020. у 09:48

НАРОД ЗА ОВО НИЈЕ ГЛАСАО! Абазовић најавио договор с Вељовићем, па овим речима прокоментарисао протеривање амбасадора Србије

Фото УРА

МОЈ први задатак ће бити да позовем директора Управе полиције Веселина Вељовића и врховног државног тужиоца. Ја сам то себи задао као задатак и од њих ће зависити да ли ми можемо да кренемо да радимо план А или да кренемо на план Б, рекао је Дритан Абазовић гостујући у емисији "Начисто".

- Оно што бих волео као завршну поруку да пошаљем, позивам све људе, да буду партнери ове владе и заједно радимо добре ствари за Црну Гору - рекао је Абазовић и додао је да ова влада како год је звали, влада поштених људи.

Коментаришући протеривање амбасадора Србије Владимира Божовића рекао је да УРА неће "дозволити да било ко на било који начин понижава Црну Гору".

- Оно што би била моја сугестија, да ме икада питао амбасадор да ли треба да оде на скуп где је то изјавио бих му рекао волео бих да тамо не идеш. Наравно, то је његово лично право. Са мог становишта то су увредљиве ствари за државу… Спремни смо да окренемо нови лист. Да ли ће Београд то да прихвати или неће остаје да се види - рекао је Абазовић.

Демантовао да му пријети клан Кељменди

Абазовић је казао да што се тиче претњи које су му упућене од једног криминалног клана, да му се јавио близак сродник породице Кељменди.

- Рекао је да су они згрожени чињеницом која се појавила у медијима и да они немају никакав мотив… То наводи на други закључак. Логичније је да неко одавде из Црне Горе жели да уради нешто, а да заваравање трагова треба да се деси кроз то што ће се то то пласирати неком из региона који нема приступ Црној Гори. Мени је то логичније. Све што ми се десило пре и после избора ме потпуно скаменило. Немам никакав страх. Иза мене не стоји нико и за поступке дужан сам да одговарам само грађанима у главном одбору ГП УРА…".

Преузима безбедносни сектор

- Неке људе које именује влада можемо да сменимо – директор Управе полиције и АНБ. Људе које не можемо да сменимо су људи у врху тужилаштва. Ако будемо имали опструкције у државном тужилаштву руке ће нам бити везане - појаснио је Абазовић и додао:

- Ако будем потпредседник владе бићу задужен за сектор безбедности и спољну политику. Бићу неко ко ће по закону бити координатор обавештајних служби.

(Информер)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

maniks

04.12.2020. 14:55

Jadna si Crna Goro da jadnija ne mozes biti kad ti sve zavisi od ovog siptara. Milo vas je pokrao a ovaj ce vas zatrti . Ponasa se gore nego Milo , umislio covek da je Crna Gora njegova dedovina. Braco Srbi prvo poluvreme ste izgubili , drugo ne smete.