ХУМАНОСТ ХЕРЦЕГНОВСКОГ ОДБОРНИКА: Четворогдишњу накнаду дао за лечење болесне деце

В. В.

26. 11. 2020. у 19:27

ХУМАНОСТ ХЕРЦЕГНОВСКОГ ОДБОРНИКА: Четворогдишњу накнаду дао за лечење болесне деце

Фото: В. В.

ФОНДАЦИЈИ "Ива Бијелић" одборник "Новске листе" у СО Херцег Нови Стефан Вукићевић поклонио је одборничку накнаду за четири године. Реч је о износу од око девет хиљада евра.

Уплата је већ обављена, а Вукићевић објашњава да се на хвале вредан гест одлучио чим је постао одборник.

- Желео сам да сву надокнаду која ми следује као одборника донирам у добротворне сврхе. Избор је пао на Фондацију "Ива Бијелић - казао је скромно Вукићевић.

Подсетићемо, дванаестогодишња Новљанка Ива Бијелић се годину дана борила са саркомом, али је изгубила битку и преминула док је била на клиници у Немачкој. У низу хуманитарних акција које су за њено лечење организоване првенствено у Херцег Новом али и у другим градовима Црне Горе прикупљено је око 300 хиљада евра.

Након Ивиног одласка основана је фондација са њеним именом чији је циљ да помогне деци и младима који бију најтеже животне битке. Почетна средства фондације била су она преостала након Ивине борбе. Нешто више од 194 хиљаде евра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Ivini anđeli

27.11.2020. 10:54

Hvala na predivnom gestu, hvala što ste pomogli da Fondacija pruži ruke još nekom djetetu kojem je to preko potrebno. A Iva, Iva će živjeti u svima nama uvjek, njen osmeh će krasiti svaku skalinu Herceg Novog, njen osmjeh će odzvanjati našim ulicama zauvjek. Anđele lijepi, hvala ti na svemu što si nas naučila, na svakom toplom pogledu koji si uputila i na onom slatkom šuškanju koje je krasilo tvoje toplo izgovoreno "HVALA PUNO SVIMA, VOLIM VAS!". Nedostaješ anđele lijepi, uspavana vilo.