СКАНДАЛ: Учитељица Рада добила отказ јер је позвала ученике на молебан

Б.Дабић

25. 11. 2020. у 16:58

СКАНДАЛ: Учитељица Рада добила отказ јер је позвала ученике на молебан

Фото: Б.Дабић

УЧИТЕЉИЦА Рада Вишњић из ОШ Југосалвија добила је отказ, након што је директорка школе Биљана Вукмановић сходно Закону о раду покренула поступак утврђивања одговорности.

Вишњић је 4.октобра позивала ученике В-2 преко вибер групе на молебан у Храм Светог Јована Владимира у Бару.

Учитељица је у међувремену била суспендована, а у среду Вукмановић је саопштењем обавестила јавност да је Вишњић добила отказ.

-Поступак је спроведен у складу са Законом, о чему сведочи записник Инспекције рада о извршеном инспекцијском прегледу, чији је субјекат надзора била ОШ "Југославија", одговорно лице директор установе, а на основу иницијативе за ванредни надзор упућене од стране Вишњић. Током поступка за утврђивање одговорности, сходно законској процедури, страна у поступку се усмено изјаснила, а потом су утврђене чињенице које недвосмислено потврђују да је Вишњић начинила тежу повреду радне обавезе из члана 37, став 1, тачка 3 Општег колективног уговора, навела је Вукмановић истичући да је на изрицање мере "утицало је претходно понашање Вишњић и претходно изречена мера".

Вукамовић наводи да “постојећи закони и Статут школе јасно прописују шта су надлежности одељенског старешине, тако да све недвосмислено упућује на то да је Вишњић прекршила бројне законске одредбе”.

У жижи јавности учитељица је била пролетос када је ученицима задала да цртају лик из цртаног филма - штрумфа, а позадину су бојили бојама тробојке.

Фотографије је Вишњић објавила на друштвеним мрежама, али убрзо су уклоњене. После тога је била суспендована па поново враћена у учионицу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)