ПОЛИЦИЈА ХЕРЦЕГ НОВОГ МАЛТРЕТИРА ПЕВАЧА: Влади Георгиеву забрањен улазак у Црну Гору до 2030. године

Novosti online

23. 11. 2020. у 12:36

УПРАВА полиције Херцег Нови забранила је певачу Влади Георгиеву улазак у Црну Гору до 2030. године, саопштила је адвокатска канцеларија Томановић, која заступа Георгиева.

ПОЛИЦИЈА ХЕРЦЕГ НОВОГ МАЛТРЕТИРА ПЕВАЧА: Влади Георгиеву забрањен улазак у Црну Гору до 2030. године

Фото: ЕПА и "Новости"

Из ове адвокатске канцеларије подсећају да је МУП Црне Горе прво усвојио њихову жалбу, у којој је наведено да је забрана уласка правно неодржива, јер није наведен разлог због којег би му био забрањен улазак, а онда је Полицијска управа Херцег Нови у поновном поступку улазак забранила на 10 година.

У саопштењу се изражава уверење да ће другостепени орган прихватити правну аргументацију и поништити забрану уласка у Црну Гору Георгиеву.

- У међународној правној пракси, облик деградирајућег третмана појединца постоји увек када држава поступа без легитимног циља, диспропорционално и циљано увредљиво према појединцу, јер и странцу при уласку у земљу припадају права гарантована бројним међународним правним документима - наводи адвокатска канцеларија.

Георгиев је крајем августа враћен са граничног прелаза Ситница у БиХ због, како је саопштено тада из црногорске Управе полиције, забране уласка у Црну Гору.

- ДПС и овакво обрачунавање са Србима. На здравље вам и на образ! - написао је тада Георгиев на Твитеру.

(Срна)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)