НСД ДЕМАНТУЈЕ МЕДОЈЕВИЋА: Мандић није вређао Јоаникија, Перовића и Божовића

В. К.

18. 11. 2020. у 20:46

АНДРИЈА Мандић никада није изјавио да су владика Јоаникије, свештеник Гојко Перовић и професор Владимир Божовић преваранти.

НСД ДЕМАНТУЈЕ МЕДОЈЕВИЋА: Мандић није вређао Јоаникија, Перовића и Божовића

Фото: Новости архива

Tо је једини наш коментар на све оно што се данас појавило у медијима, а што је везано за тумачење одређених приватних преписки на фејсбуку. Због тога и нисмо одмах реаговали, верујући да читава Црна Гора зна да су Нова српска демократија и њен председник Андрија Мандић снажно везани за Српску православну цркву, патријарха, све њене владике, свештенство и верујући народ - истиче се у саопштењу Нове српске демократије.

Претходно је један од лидера ДФ-а, Небојша Медојевић, на Фејсбуку написао да је “Црква издала бираче” након парламенарних избора који су се одржали 30. августа.

- Ја говори именом и презименом ко је у име Цркве учествовао у овој превари. И то говорим само оно што ми је Андрија рекао. Владика Јоаникије, поп Гојко Перовић и Владо Божовић. Они су одговорни за ову превару и издају бирача. А Црква нису свештеници, него народ. Само ја више нећу учествовати у политичким играма свештеника који су одиграли јос једном за Мила Ђукановића и опастанак овог режима - написао је Медојевић на свом Фејсбук профилу.

У Новој српској демократији истичу да “прљава кампања појединих медија и одређених лица превазилази границе доброг укуса”.

- Владика Јоаникије, свештеник Перовић и професор Божовић су упознали Андрију Мандића са Здравком Кривокапићем и препоручили га за човека који би носио изборну листу већ договорене велике народне коалиције, коју је окупио ДФ. Након тога састанка, као што је природно, наш председник Мандић је обавио разговоре са председницима ПЗП и ДНП, информишући их о овом предлогу. Није непознато да је Небојша Медојевић био противник такве идеје и да је баш председник НСД преломио да своје место на листи уступи Здравку Кривокапићу, а сам оде на последње, ризикујући тим недоговореним потезом погоршање односа са председником ПЗП и том странком. То је први пут да је у ДФ-у неко од лидера повукао потез који није био ствар договора и општег консензуса, што најбоље сведочи о томе колико је председник НСД вредновао предлог који је дошао од тако значајних људи. То што недобронамерни медији, у приватну преписку Небојше Медојевића са Фејсбука, покушавају увући НСД и Андрију Мандића и од њих направити нешто што они нису, је својеврсни скандал, чије би последице требале да нанесу штету најјачој владајућој странци.

У саопштењу се наводи да је "Ово неприхватљиво, посебно у светлу чињеница да је ПЗП након избора формирао свој посебни посланички клуб и одлучио да води своју аутономну политику, оправдавајући тај потез једностраном одлуком Андрије Мандића да своје место, супротно њиховој сагласности, уступи некоме изван ДФ."

- Дакле, НСД и Андрија Мандић ће, као и до сада, све своје ставове јасно и гласно саопштити свима, руководећи се само истином, а о последицама политичких потеза које смо повлачили можемо сви давати различите закључке и оцене, како ко процени. На крају, можда и због неких злих језика, које смо могли чути претходних сати, добро је напоменути да је владика Јоаникије дугогодишњи пријатељ са Андријом Мандићем, да му је крстио ћерку, венчао брата и снаху, крстио синовца... па је тај покушај медија да траже пукотину између председника најјаче владајуће парламентарне странке, која уз то, у свом имену са поносом, једина у скупштини Црне Горе, носи и име српска, и угледног српског владике г. Јоаникија, смешан и испод сваког, не само политичког, него и људског нивоа - истиче се у саопштењу.

В. К.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)