Проф. др Стојановић: Матица српска - Друштво чланова у Црној Гори је једна од најугледнијих институција српске културе

В. К.

07. 11. 2020. у 15:46

Проф. др Стојановић: Матица српска - Друштво чланова у Црној Гори је једна од најугледнијих институција српске културе

Фото: Архива Новости

МАТИЦА српска Друштво чланова у Црној Гори позвала је Небојшу Медојевића, лидера Покрета за промјене, да се извини због изнесених неистина.

У саопштењу који је потписала проф. др Јелица Стојановић се истиче:

- Матица српска – Друштво чланова у Црној Гори, несумњиво једна од најугледнијих институција српске културе код нас, често је неосновано нападана од претходног режима, али мало када тако брутално као што је то учинио господин Небојша Медојевић, и то у тренуцима очекиване постизборне релаксираности. У свом напису на фејсбуку предсједник Покрета за промјене обрушио се на наше Друштво неистином да је наш простор за библиотеку у Никшићу купљен од таште председника Извршног одбора Друштва проф. др Владимира Божовића. Овим путем желимо да са осећајем огорчења одбацимо злонамерну и неистиниту тврдњу господина Медојевића. Овај пословни простор у строгом центру Никшића Матица српска – Друштво чланова у Црној Гори је купила по изузетно повољним условима (210 евра по квадратном метру) и то од Хипотекарне банке АД Подгорица, плативши га, новцем из буџета Републике Србије који је за ту намену опредељен“ наводи се у саопштењу.

- Господин Медојевић, „случајно или не, али свакако неистинито, господина Божовића назива „шефом Матице српске“ што он никада није био нити је на било који начин учествовао у одлуци о куповини предметног простора. Уз подсећање господина Небојше Медојевића да је, као јавна личност, обавезан да се служи истином и чињеницама, позивамо га да се јавно извини Матици српској – Друштву чланова у Црној Гори због изнете неистине. У противном, бићемо приморани да у редовној судској процедури докажемо неистинитост његових тврдњи, уз све консеквенце по кредибилитет туженог, који иначе годинама обезбјеђује своје место парламенту и уз помоћ бирача српског идентитета и културног наслеђа које Матица српска – Друштво чланова у Црној Гори штити и негује својим научним и културним дјеловањем - закључује се у сопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)