ВУЧИЋ ПРИМИО НАФОРУ НА ЛИТУРГИЈИ: Председник Србије у храму у Подгорици, присуствује сахрани митрополита Амфилохија (ФОТО)

В. Н.

01. 11. 2020. у 11:46

ВУЧИЋ ПРИМИО НАФОРУ НА ЛИТУРГИЈИ: Председник Србије у храму у Подгорици, присуствује сахрани митрополита Амфилохија (ФОТО)

Фото: Д. Миловановић

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић данас у храму Васкрсења Христовог у Подгорици присуствује сахрани митрополита Амфилохија, где је примио тело Христово - свету нафору.

Вучић је пришао одру почившег митрополита, и прекрстивши се одао последњу пошту пастиру српског народа.

Фото: Д. Миловановић

 

Подсећамо, председник Вучић је јуче стигао у Црну Гору како би присуствовао сахрани Амфилохија.

Он је јутро обишао "Српску кућу"2 у Подгорици, где је још једном рекао да ће Србија наставити да улаже још више у наше људе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (46)

Maja

01.11.2020. 12:01

Велики духовник, Митрополит Амфилохије заслужује све почасти. Вучић је тога свестан, тако и треба, владика је задужио Србски народ

Sasvim je ljudski prisustvovati necijoj sahrani, posebno duhovnom licu, bez obzira na nekadasnja neslaganja, Vucic je na taj nacin ukazao postovanje pokojnom mitropolitu Amfilohiju i ispunio svoju duznost kao predsednik drzave.

Kosta

01.11.2020. 14:38

Duboko poštovanje vezivalo je Amfilohija i Vučića. Nisu se u svemu slagali, ali to ne znači da nisu razumeli jedan drugog. Prisustvo sahrani nije samo lični čin već je i podrška i Srbima koji žive u Crnoj Gori.