ДРАГИ МОЈ ЂЕДО, ПРИЗНАЈЕМ ПЛАКАО САМ: Емотивно писмо дечака, симбола литија, митрополиту Амфилохију!

Novosti online

31. 10. 2020. у 23:10

ДРАГИ МОЈ ЂЕДО, ПРИЗНАЈЕМ ПЛАКАО САМ: Емотивно писмо дечака, симбола литија, митрополиту Амфилохију!

Фото: Принтскрин

ДЕЧАК Милош Богдановић, који је постао један од симбола литија у Црној Гори, опростио се емотивним писмом од Митрополита Амфилохија.

Десетогодишњи дечак из Херцег Новог Милош БогдановиЋ прочитао је своје писмо Светом Сави на литији у Тивту у јуну ове године, које су после режимски медији у Црној Гори дочекали на нож.

Писмо дечака Милоша Богдановића преносимо у целини:

Драги мој Ђедо,

Знам да ниси волио да будем тужан. Нисам. Ушао сам у своју собу. Размишљам о свему. Највише о теби.

Моја мајка ми је улила љубав према теби. Причала ми је о данима и годинама проведеним у Цетињском Манастиру. Каже није била гладна, жедна... јер си ти увијек био за све ту. Вољела те као оца. Био сам мали и болестан ти си ме обишао а ја тебе нисам могао, јер ми глупа корона то није дозволила. Људи који ме познају знају колико те волим. Колико ми значиш. Нец́у писати у прошлости. Ти си ту. Ту уз мене. Заједно смо корачали до побједе.

Јесам мали годинама али сам корачао сигурно у одбрану светиња. Рецитовао. Поносно стајао поред тебе. Био си тужан кад си сазнао да ме напао неки тамо небитан новинар и то због писма Светом Сави. Савјет који си ми дао чувам само за себе. Надао сам се. Молио сам се. Признајем да сам плакао.

За мене си био јунак, Косовски херој. Мислио сам мој Владика, мој једини Ђед ц́е побиједити и добити и ову битку. Бог је одлучио да одмориш. На крст који си носио више није било мјеста за ране и бол који су ти годинама наносили неки зли људи, а знам ја да си их ти волио и опростио им. Ти си био такав.

Дошао сам синоцћ. Поред твог одра. Знам видио си ме. Чуо си моју молитву. Био сам тужан, јер физички више ниси са нама. Гледајуц́и те са крстом у руци ,схватио сам да си само заспао. Одмараш. Спремаш се за нова ђела, јер Господ те узео да њему помогнеш.

Доц́и ц́у ти често на гроб, молиц́у се. Разговарац́емо ти и ја. Ја ц́у наставити да рецитујем, да будем одличан ђак и добар фудбалер. Ти знаш да је мени фудбал све. Зато ова наша утакмица није завршена. Сваки гол који дам биц́е за моје Ђедове, за тебе, пратиц́еш ме и благословити са неба. Моја звијезда водиља даље кроз живот биц́е твој лик. Биц́у поносан што сам живио у доба једног великог светитеља.

Свети Оче Амфилохије, Ђеде, да те више не мучим. Одмарај, спремај се за нова ђела, јер знам да нец́еш мировати ,навикао си да бдиш над нама. Благослови ме. Мој брат Отац Миајло и ја ц́емо испунити твој благослов, биц́еш поносан. Небески заштитниче, царство ти небеско и вјечан ти спомен. Моли се за своју ђецу.

Твој мали Милош Богдановић ће те вјечно чувати у свом срцу!!

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Jadranka Belančić

01.11.2020. 01:22

Kako su isprali mozak malom djetetu, što je previše, previše je....sve ima svoje granice.. A tekst pisma, koje malo dijete kaže ,,tamo neki nebitni novinar,, , to nisu njegove riječi.. Pustite djeda da barem ode u miru, koji mu je sada potreban.. Kod mene kažu da i mrtvi žele svoj mir.. Lijepi pozdrav.. ❤️