КУМЧЕ АМФИЛОХИЈА У СУЗАМА: Мала Уна (8) не може да се смири након вести о смрти Митрополита

В.К.

30. 10. 2020. у 10:24 >> 12:15

КУМЧЕ АМФИЛОХИЈА У СУЗАМА: Мала Уна (8) не може да се смири након вести о смрти Митрополита

Фото: Архива

КУМЧЕ и миљеница митрополита Амфилохија, малена Уна Рајовић (8), у сузама је дочекала вест да се владика упокојио.

Туга је освојила подгоричку  породицу Рајовић којима је наследник трона Светог Петра Цетињског био смерница у животу.

- Целу ноћ провели смо у молитвама за нашег пастира, митрополита Амфилохија. Уна не може да се смири, оставио сам је кући сву у сузама, каже за „Новости“ њен отац Петар.

– Владика је добио све могуће битке на овоземаљском свету, покушавам да све ово схватим али иде тешко.  Радовали смо се његовом опоравку, па и синоћ када му се здравље погоршало, али јутрос кад смо сазнали остали смо неми. Митрополит је у животу добио доста битака чак и са короном, али Бог је рекао да он мора сад да дође „горе“, јер очигледно да за њега и тамо има посла. Он је купио карту за Царство небеско давно. Остави нам је пут којим морамо да корачамо.

Много јунака  родиле су литије по Црној Гори које су месецима попут река кривудале црногорским путевима, рашњавим џадама, по снегу и леду, киши у сунцу, а једна је свакако Уна Рајовић која је са иконом Пресвете Богордице и високо подигнутим рукама  бранила угрожене светиње у Црној Гори. У Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици на Божић је примила Свету тајну крштења од митрополита црногорско-приморског Амфилохија. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)