ПРЕМИНУО МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ

В.К.

30. 10. 2020. у 08:40 >> 12:14

ПРЕМИНУО МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ

Фото: Архива

У КЛИНИЧКО Болничком Центру Црне Горе преминуо је митрополит Амфилохије

У Клиничко Болничком Центру Црне Горе, после примања Свете Тајне Причешћа, упокојио се у Господу Високопреосвећени Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско- Приморски и Егзарх светога трона Пећкога г. Амфилохије.

О свим другим детаљима у вези са сахраном високопреосвећеног Митрополита јавност ће бити ускоро обавештена.

Вечан спомен и Царство Небеско, саопштили су из Митрополије...      

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (22)

Miro Markovic

30.10.2020. 10:15

"Благо оном ко вавијек живи, имао се рашта и родити!" Жао ми је што ниси доживео да обновиш Његошеву капелу на Ловћену а толико то желео. Почивај у миру, преосвећени! Ти си се својем роду честито одужио. Подигао си и обновио више од 600 цркава широм Црне Горе. Бог ће за та добра дела Теби подариti место у рају небеском.

Deki ćirilično

30.10.2020. 11:08

Митрополит Амфилохије је био веома исцрпљен у борби са безбожником и хуљом Милом Ђукановићем. Али и поред тога, Света тајна смрти је само Господу доступна. Митрополит Амфилохије је био најобразованији Божији слуга у СПЦ, пуно смо изгубили, али су Небеса много добила! Вечан спомен и Царство Небеско!

SrbinSrbinov

30.10.2020. 12:01

Vjecna ti slava i hvala veliki Vladiko i naš "đedo" hvala na svakoj besjedi, hvala na svakom Bogosluženju, hvala što si nas mirio i spajao i što si nas kao dobri otac kritikovao, hvala što si nas volio i nas grešne prihvatao, hvala što nisi dozvolio da se 1 kap bratske krvi prolije, hvala na svakom opjevanom stratištu, i na svakom opjevanom znanom i neznaom grobu naših stradalnika i mučenika širom Kosova, Like i republike Srpske. Nek ti Bog dragi podari mjesto u carstvu nebeskom, a mi znamo da ceš se i odozgo moliti i da ceš nas čuvati i paziti od svakoga zla tuđina, a ponajviše od nas samih. Tvoj život nam je pokazao vjeru da je zemaljsko za malena carstvo a nebesko vazda i dovijeka! Hvala Gospodu što nam tebe podari da nam svjedociš riječ njegovu i da tu istu riječ vratiš među nas, nas zalutale u magli nečovještva..??☦