ОСЛОБОЂЕН НАВОДНИ ВОЂА ШКАЉАРАЦА: Судили му у одсуству за убиство побратима

Novosti online

24. 10. 2020. у 23:36

ОСЛОБОЂЕН НАВОДНИ ВОЂА ШКАЉАРАЦА: Судили му у одсуству за убиство побратима

Фото: Б. Дабић

ИГОР Вукотић, наводни вођа шкаљарског клана, и Ђуро Вујовић ослобођени су оптужби да су створили криминалну организацију и пре три године у Подгорици покушали да убију Сашу Дукића, преносе Вијести.

- Нема доказа да су извршили кривично дело које им је стављено на терет - рекла је специјална тужитељка Сања Јовичевић и додала:

- Из исказа сведока и оштећеног не може се утврдити колико је особа било у 'аудију' из ког је пуцано на Дукића.

Иначе, у тој истрази Вукотић није саслушан, јер је недоступан истражним органима, а Дукић је тужиоцима рекао да Которанин није имао разлог да га убије.

- Дукић је рекао да је с Вукотићем у изузетним добрим пријатељским односима и да су побратими. Кобног дана Дукић је ишао на породични ручак код сестре који је организовао Вукотић у његовој кући у Котору, а да Вујовића не познаје и не зна због чега би му наудио - пише у наредби.

Саша Дукић рањен је 9. јануара 2017. у подгоричком насељу Златица, када је на њега пуцано из аутоматске пушке из 'аудија' београдских таблица, који је потом запаљен. Дукић је тих дана био на викенд-одсуству из спушког затвора, а према писању црногорских медија, иза напада наводно стоји кавачки клан.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)