МИЛА И ДАЉЕ НАПУШТАЈУ САРАДНИЦИ: Наставља се расуло у ДПС-у (ФОТО)

Б.Д.

15. 10. 2020. у 19:29

МИЛА И ДАЉЕ НАПУШТАЈУ САРАДНИЦИ: Наставља се расуло у ДПС-у (ФОТО)

Foto AP

ЗА три дана четри одборника из владајуће коалиције у Бару напустили су партије –Демократску партију социјалиста (ДПС) и Социјалдемократе (СД).

Данас су троје одборника Социјалдемократа у Скупштини општине Бар напустили СД, а у наредном периоду, како су најавили, деловаће као самостални одборници. Пре три дана Демократску партију социјалиста напустио је одборник Милош Фуштић и прешао у Демократску Црну Гору.

Социјалдемократе у Бару су напустили одборници: Осман Ђокић, Саво Павловић и Славица Аџић. Они су потписали изјаву у којој наводе да одлазе из партије због, како кажу, “метода и начина рада руковођења и одлучивања у СД Бар, као и укупне партијске политике”. Такође, додају “Уверени да су разлози којима се руководимо у доношењу ове одлуке практично неотклоњиви”. Они наводе да ће се залагати за темељне вредности и програмске циљеве партије чији су били чланови до сада.

Фото: Д.Б.

Доскорашњи члан Демократске партије социјалиста (ДПС) и одборник те партије у Скупштини општине Бар, Милош Фуштић, учланио се у Демократску Црну Гору. Фуштић је казао да ће због грађана Сутомора задржати одборнички мандат. Упитан, да ли ће у СО Бар у наредном периоду бити у клубу одборника Демократа, или као независни одборник, Фуштић каже да је он сада члан Демократа Црне Горе.

Када је напушао ДПС, Фуштић је размишљао да врати мандат ДПС-у. Међутим, с обзиром да је челницима ДПС-а у Бару, истиче Фуштић, само важно да им се врати мандат, он то ипак неће учинити.

-Као одборник добио сам подршку грађана Сутомора где има много проблема. Ја сам њихов предстваник у СО Бар и залагаћу се у локалном парламенту да се ти проблеми решавају, казао је Фуштић и додао да је ДПС узрок многих друштвених проблема, те да он не може да буде део те партије.

Фото: Д.Б.

-Гласао сам против предлога ДПС кад сам сматрао да није у интересу свих грађана говорио сам јавно о заштићеним појединцима који подижу вишеспратнице, дугују огромне порезе, врше злоупотребе под окриљем власти, док обичан грађанин плаћа све то, рекао је Фушић који је иначе главни порески инспецтор у Општини Бар. Он је јавно прозвао и неке од руководиоца у МУП-у који су узурпирали државно земљиште, саградии нелегалне комерцаијалне објекте те за исте не плаћају порез држави, а како Фуштић наводи “асистирају у рушењу кроваа над главом сиротињи”

Фото: Д.Б.

Он је истакао да је борба против свега онога што је ДПС као власт дозвољавао разлог учлањења у Демократе.

-Демократе се залажу за вредности којима сам припадао и којима припадам, не декларативно него сушински. У томе је разлика између ДПС и Демократа. Демократе на државном нивоу и у Бару се бескомпромисно боре за оно што је исправно, људски, без калкулација и храбро, рекао је Фуштић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)