НЕ ДАМО ТЕ ГОРО МОЈА: Необичан апел на Фејсбуку упућен грађанима Црне Горе

В.К.

12. 10. 2020. у 15:19

НА друштвеној мрежи Фејсбук и профилу „Горо моја“ појавио се aпел грађана Црне Горе институцијама Европске уније и Сједињених Америчких Држава за одлагање пописа становништва предвиђеног за пролеће идуће године!

НЕ ДАМО ТЕ ГОРО МОЈА: Необичан апел на Фејсбуку упућен грађанима Црне Горе

Фото: В.К.

Грађанима је понуђен линк за потписивање петиције.

- Попис становништва није исто што и парламентарни избори. Политика на једну страну, а грађански концепт државе и друштва на другу страну! На идентитетско определење грађана не смеју да утичу појединци, политика, верска заједница или центри моћи изван граница Црне Горе. Као више пута до сада, а последњи пут на референдуму, када су дефинисана правила од представника ЕУ, апелујемо да се донесу обавезујуће препоруке, које би имале за циљ одлагање пописа становништва, до момента стицања услова за слободно изјашњавање по питању националности, истиче се у апелу упућеном грађанима „свих вера и нација, политичких опредељења и личних убеђења, љубитељима и поштоваоцима истине, наше историје и химне, нашег барјака и часних предака

- Најбољи и они мање бољи међу нама, стари и млади, на нама је да станемо у одбрану СВИ!!! Да бранимо и не дамо оно што је наше, нашу историју, садашњост и будућност. На нама је да паметно, са бритким и оштрим речима, са љубављу и ширином, како само људи у Црној Гори умеју, дочекамо и добро и лоше ЗАЈЕДНО. Да делимо искуства и мишљења, да се окупимо око наше светиње Црне Горе, да поносно станемо челом у чело, и на сав глас кажемо НЕ ДАМО ТЕ ГОРО МОЈА!!! - наводи се у апелу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)