КРИВОКАПИЋ О СПОРНОМ АКТУ: Закон о вероисповести је донет без добре намере

Танјуг

10. 10. 2020. у 19:43

МАНДАТАР за састав црногорске Владе Здравко Кривокапић рекао је да је његов лични став да у доношењу Закона о слободи вероисповести није било добре намере, па да зато у целости није добар.

КРИВОКАПИЋ О СПОРНОМ АКТУ: Закон о вероисповести је донет без добре намере

Новости

"Али то не значи да се не може поправити на начин како је предлагала УРА и можда неко из савета за правна питања Митрополије”, рекао је Кривокапић вечерас на ТВ Вијести, а упитан да ли је неопходна промена закона у целини, додао да треба допустити струци да нађе најбоље решење.

Кривокапић је рекао и да сматра да Агенција за националну безбедност (АНБ) треба да буде деполитизована, са професионалцима, а не у интересу било које партије или једног човека.

Он је најавио и да има "чврсто решење" када је у питању позиција министра финансија, али није желео да открије о коме је реч.

Кривокапић је казао да је направљен динамичан план када је у питању формирање владе, са којим су сви упознати, и да ће свака три дана имати неку новину која би требало да донесе резултате.

Он је истакао да ће три коалиције водити седам кругова преговора, и да ће у другом кругу бити прецизно дефинисани принципи и критеријуми.

"Ја нисам бунар жеља", рекао је Кривокапић, истакавши да предложени кандидати морају превасходно бити одраз договора и да буду компетентни и доказани у свом пољу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)