РЕАКЦИЈА НА ПОТЕЗ ОДЛАЗЕЋЕ ВЛАДЕ ДУШКА МАРКОВИЋА Дајковић: Србима не треба национални празник - Ми нисмо гостујући народ у Црној Гори!

В.К.

30. 09. 2020. у 11:51

ОДЛАЗЕЋА влада Душка Марковића дала је сагласност на одлуке о застави, нотном запису химне и утврђивања Дана националног празника припадника албанског, хрватског и ромског народа у Црној Гори.

РЕАКЦИЈА НА ПОТЕЗ ОДЛАЗЕЋЕ ВЛАДЕ ДУШКА МАРКОВИЋА Дајковић: Србима не треба национални празник - Ми нисмо гостујући народ у Црној Гори!

Владислав Дајковић / Новости

Национални савет Албанаца одлучио је да користи албанску националну заставу и као химну песму – "Око обједињене заставе".

За Дан националног празника одређен је 28.новембар – Дан националне заставе. Хрватско национално веће одлучило је да користи заставу и грб Хрватске као и химну „Лијепа наша домовино“. За Дан националног разника утврђен је 13.јануар – дан преноса мошти Светог Трипуна у Котор. Ромски савет користиће плаво-зелену ромску заставу са ромским точком, а као химну песму „Ђелем, ђелем“. За Да националног празника Рома утврђен је 8.април – Светски дан Рома.

- Србима не треба национални празник који ће проглашавати одлазећи режим. Ми нисмо гостујући народ у Црној Гори, нити смо мањина. Кад сте Србин из поносне и јуначке Црне Горе, онда вам је сваки дан празник. Говорећи о питањима какви су језик, грб и химна, стрпимо се до пописа становништва 2021.године, па ћемо видети ко ће бити већина. А онда, кад дође до преокрета, надам се да већина више неће трпити терор мањине - каже за „Новости“ Владислав Дајковић, политички аналитичар, честиајући припадницима мањинских народа срецне новоуспостављене празнике.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)