ШКОЛЕ У ЦРНОЈ ГОРИ: Почињу да раде по "систему семафора"

Танјуг

29. 09. 2020. у 17:33

ЗБОГ лоше епидемиолошке ситуације у Црној Гори, почетак школске године одложен је за 1. октобар, а да ли ће полазак у школе у појединим општина и тада бити могућ, одлучиваће се у зависности од ситуације.

ШКОЛЕ У ЦРНОЈ ГОРИ: Почињу да раде по систему семафора

Фото: П. Милошевић

У ту сврху Министарство просвете саопштило је модел по коме почиње рад школа и вртића, а који ће бити подложан променама по "систему семафора", који је израдио Институт за јавно здравље.

"Систем семафора" подразумева да ће од стања у појединој општини зависити да ли ће школе у тим општинама прећи на онлине рад или ће пак функционисати нормално, саоштено је из тог ресора.

Сви вртићи почињу са радом 1. октобра.

Представник ИЈЗ Драган Лаушевић је казао да су имали интензивне консултације, покушавајући да обезбеде да деца крену у школу, истовремено имајући у виду епидемиолошку ситуацију.

"Сматрамо да је боравак у школама по дефинисаном моделу епидемиолошки тренутно безбеднији него на игралиштима", саопштио је Лаушевић, пренео је портал РТЦГ.

Он је додао и да ће се наредних дана пратити стање по општинама по тзв. „систему семафора“ и у наредним данима ће управо од тог предвидивог и на струци заснованог модела од ИЈЗ, зависити затварање и отварање школа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)